Fincentrum a.s.
Hypoindex.cz Hypoindex.cz ČeskéReformy.cz ČeskéReformy.cz Bankaroku.cz Bankaroku.cz Investiceroku.czInvesticeroku.cz Investujeme.sk Investujeme.cz InvesticiaRoka.sk InvestíciaRoka.sk

Ďakujeme našim partnerom:                                                                                                                                                                   

fincentrum-logo

hviezdne-byvanie


facebook-logo_1

Transformované fondy? Záporné reálné zhodnocení je zde!

15.03.2017 08:04 | Kategórie: Investície | 0 komentárov
Tagy: zhodnotenie výnos fondy

Penzijní společnosti mají v transformovaných fondech ručit za nezáporné zhodnocení. To sice připíší, ale klientům stejně nevydělají. Inflaci překonaly jen výjimky. Jak se dařilo tomu vašemu?

Transformované fondy hospodaří konzervativně. A konzervativním investicím se v době nízkých úrokových sazeb nedaří. To se nutně podepsalo i na zhodnocení transformovaných fondů. Průměrná míra inflace podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) dosáhla v roce 2016 hodnoty 0,7 %. To překonalo jen 3 z 8 transformovaných fondů. Ostatní přinesly záporné reálné zhodnocení.

Penzijní společnosti v datech Asociace penzijních společností ČR (APS ČR) zveřejňují podíl hospodářského výsledku k průměrnému objemu vlastního jmění účastníků. To přibližně odpovídá zhodnocení prostředků účastníků za uplynulý rok.

Celý článok si môžete prečítať na: http://www.investujeme.cz/transformovane-fondy-zaporne-realne-zhodnoceni-je-zde/#ixzz4bNN0LBa6

Transformované fondy? Záporné reálné zhodnocení je zde!

Transformované fondy? Záporné reálné zhodnocení je zde! >> zdieľajte na sociálnych sieťach

 
 

Komentáre


K tomuto článku ešte nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý a okomentujte tento článok.

Pridajte komentár

* Pokiaľ je text nečitateľný, nový načítate kliknutím na obrázok. Veľké a malé písmená sa neodlišujú.
Pre prihlásených sa kontrolný obrázok nezobrazuje. Prihláste sa alebo sa zaregistrujte ak ešte nemáte účet.
Opíšte text z obrázku: *

* Hviezdičkou sú označené povinné informácie.


Články z Investície

Peter Apolen | 23.05.2017 00:00 Podielové fondy objavuje stále viac drobných investorov

Slováci majú už v podielových fondoch uložené vklady v hodnote 7,57 miliardy eur. Túto formu investovania tak objavuje stále viac bežných ľudí nachádzajúcich v nich výhodnejšiu alternatívu k nič nezarábajúcim bankovým účtom. Napriek tomu je ešte stále veľa takých, pre ktoré sú fondy opradené tajomstvom. Informácie pre nich sa pokúsime poskytnúť v nasledovnom rozhovore s Ivanom Znášikom, výkonným riaditeľom Slovenskej asociácie správcovských spoločností. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

Tomáš Pieružek | 22.05.2017 00:00 Investície do nehnuteľností? Hľadajte radšej mimo Bratislavy

Už je to pár týždňov odkedy som napísal svoj posledný článok. Dôvod je jednoduchý – mal som plné ruky práce s novými investíciami. V tomto článku sa pozrieme na jednu konkrétnu, ktorú som práve v týchto dňoch dokončil. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

Peter Apolen | 19.05.2017 00:00 Cez avokádo a karfiol k investičnému portfóliu

Investičný svet je pri svojich vážnych témach niekedy príliš vzdialený bežným ľuďom. Ponúkame preto ľahšiu tému, ktorá sa týka väčšiny z nás a pritom môže mať na investície podobne zaujímavý dopad. Ide o zdravú stravu, ktorá ženie nahor ceny trendy komodít a vytvára priestor aj pre investorov. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

Redakcia | 15.05.2017 00:00 Antverpami - vlani "pretiekli" diamanty za 44 mld. eur

Belgickým mestom podľa údajov zverejnených Antverpským diamantovým centrom prešlo minulý rok až 202 miliónov karátov týchto drahých kameňov v hodnote 48 miliárd dolárov, čo je päť percent viac ako pred rokom. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

Redakcia | 12.05.2017 00:00 Čo znamená víťazstvo Macrona pre trhy a investorov

Odborníci z investičnej spoločnosti Fidelity analyzujú, čo bude víťazstvo Emmanuela Macrona vo Francúzsku znamenať pre trhy a investorov a kde by sa mohli vyskytnúť potenciálne investičné príležitosti. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0Ďalšie články »

Krátké správy z Investície

25.05.2017 10:23 Ranný prehľad trhov 25. 5. 2017

Prinášame pravidelný prehľad vývoja na finančných trhoch a zoznam očakávaných udalostí. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

25.05.2017 09:21 Transformované fondy poráží i inflace. Světlejší zítřky nečekejte

Pouze třem z osmi penzijních společností se v rámci transformovaných fondů podařilo překonat inflaci. Reálné zhodnocení ostatních fondů bylo záporné. Vyhlídky na letošní rok přitom také nejsou příliš příznivé. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

24.05.2017 10:54 Ranný prehľad trhov 24. 5. 2017

Prinášame pravidelný prehľad vývoja na finančných trhoch a zoznam očakávaných udalostí. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

23.05.2017 14:39 Apple sa dohodol s Nokiou na urovnaní patentových sporov

Doterajší rivali, ktorí sa proti sebe viedli niekoľko súdnych sporov o patentovú ochranu pri výrobe mobilov, sa dohodli na vyrovnaní. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

23.05.2017 10:58 Blížiace sa zasadnutie OPEC je kľúčovým faktorom súčasných komoditných trhov

Politická neistota okolo amerického prezidenta Donalda Trumpa a okolo jeho schopnosti presadiť plánované stimuly, ovplyvňuje finančné trhy. Ďalším zo škandálov, ktoré poznačili aktuálny prezidentský úrad, je prepustenie šéfa FBI a následné vymenovanie zvláštnej komisie, ktorej úlohou je vyšetriť prípadné prepojenie medzi prezidentskou kampaňou D. Trumpa a Ruskom. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0Ďalšie krátke správy »

Najčítanejšie články z Investície za posledných 14 dní

Redakcia | 12.05.2017 00:00 Čo znamená víťazstvo Macrona pre trhy a investorov

Odborníci z investičnej spoločnosti Fidelity analyzujú, čo bude víťazstvo Emmanuela Macrona vo Francúzsku znamenať pre trhy a investorov a kde by sa mohli vyskytnúť potenciálne investičné príležitosti. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

Redakcia | 15.05.2017 00:00 Antverpami - vlani "pretiekli" diamanty za 44 mld. eur

Belgickým mestom podľa údajov zverejnených Antverpským diamantovým centrom prešlo minulý rok až 202 miliónov karátov týchto drahých kameňov v hodnote 48 miliárd dolárov, čo je päť percent viac ako pred rokom. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

Stanislav Pánis | 09.05.2017 00:00 Čo ovplyvňovalo finančné trhy v apríli

Finančné trhy v apríli ovplyvňovala politika. Kým v Európe to bolo očakávanie z výsledku prvého kola francúzskych prezidentských volieb, v USA boli trhy sústredené na to, či a aké, opatrenia sa novému americkému prezidentovi Donaldovi Trumovi podarí pretaviť do praxe počas prvých sto dní v úrade. V svetovom meradle emócie vyvolával hroziaci konflikt v Sýrii. Zhodnotenie vývoja finančných trhov v apríli prinášame v nasledujúcej analýze.  Celá správa »

Komentárov: 0 / 0

Peter Apolen | 19.05.2017 00:00 Cez avokádo a karfiol k investičnému portfóliu

Investičný svet je pri svojich vážnych témach niekedy príliš vzdialený bežným ľuďom. Ponúkame preto ľahšiu tému, ktorá sa týka väčšiny z nás a pritom môže mať na investície podobne zaujímavý dopad. Ide o zdravú stravu, ktorá ženie nahor ceny trendy komodít a vytvára priestor aj pre investorov. Celá správa »

Komentárov: 0 / 0Ďalšie články »