Stvrtok 02. apríla. Meniny má Zita

365.bank spúšťa novinku, vďaka ktorej si možno jednoducho rozdeliť účet za spoločný obed

Banky 25.02.2020 | 11:11 0 Komentárov

365.bank uviedla do svojej mobilnej aplikácie funkciu „rozdeliť platbu“ a „vypýtať peniaze“. Užívatelia sa tak môžu jednoducho a pohodlne vyrovnať so svojimi priateľmi za spoločný obed, večeru alebo iný výdavok.

Funkciu „rozdeliť platbu“ použije klient v prípade, že zaplatil za spoločný účet platobnou kartou. V histórii transakcií vyberie platbu a rozdelí ju medzi vybrané kontakty uložené v mobile. Pri platbe v hotovosti vyberie možnosť „vypýtať peniaze“ a postupuje analogicky.

Nové technológie v oblasti platenia si získavajú čoraz väčšiu obľubu. Preto popri platení mobilom a hodinkami spúšťame ďalšiu funkcionalitu, ktorá uľahčí klientovi jeho daily banking. Tentokrát ide o jednoduché a rýchle rozdelenie platby medzi priateľov za spoločný účet alebo iný výdavok. Týmto krokom reflektujeme životný štýl nášho klienta, ktorý je aktívny a svoje financie manažuje v mobile,“ uvádza Marek Šupa, CEO 365.bank.

Každý adresát dostane notifikáciu s výškou sumy a s číslom účtu, na ktorý ju má uhradiť. Klientom 365 príde push notifikácia, ktorá ich nasmeruje do mobilnej aplikácie s vopred vyplneným platobným príkazom. Pokiaľ klient rozdeľuje platbu na účet vedený v inej banke, dostane jej adresát SMS notifikáciu, prostredníctvom ktorej skopíruje IBAN a cez mobile banking alebo internet banking svojej banky pošle príslušnú sumu peňazí.

Po rozdelení platby môže klient v histórii transakcií sledovať, kto mu už účet vyrovnal a na koho ešte čaká. „Dlžníkom“ sa môže na pár klikov jednoducho pripomenúť. Protistrana pritom môže platbu aj odmietnuť. Napríklad, ak sa bude chcieť vyrovnať inak alebo uprednostní hotovosť. V tomto prípade dostane klient notifikáciu o zamietnutí spolu s uvedením dôvodu.

Nová funkcionalita uľahčuje posielanie peňazí a celý proces aj sprehľadňuje. Vďaka mobilnej aplikácii tak môže mať klient väčší poriadok vo svojich financiách a výdavkoch.