Piatok 19. októbra. Meniny má Kristián

365.bank uvádza nový spôsob indentifikácie – PIE kód

Banky 06.08.2018 | 11:12 1 Komentár

Nová slovenská banka 365.bank od dnešného dňa sprístupnila update svojej mobilnej aplikácie v beta verzii. Okrem iného rozširuje možnosti identifikácie o prihlasovanie odtlačkom prsta, Face ID a o novinku na trhu, tzv PIE kód.

„V priebehu troch mesiacov sa nám podarilo uviesť už tretiu verziu našej appky. Okrem tých funkcionalít, ktoré sme už doplnili a na ktorých postupne pracujeme, prinášame aj unikátny PIE kód. Klient si môže z 34 obrázkov emodži vybrať kombináciu štyroch, ktorými sa bude prihlasovať do appky a autorizovať transakcie. PIE zvyšuje používateľský zážitok a je bezpečnejší ako
6-miestny PIN,“ vysvetľuje Marek Šupa, CEO 365.

V porovnaní s klasickým PIN-om obsahuje PIE kód 1,3 mil. rôznych kombinácií, čo je133-násobne viac ako PIN. Dokonca ho cenia aj tí, čo uprednostňujú prihlasovanie odtlačkom prsta alebo Face ID, pretože PIN-u by sa človek nikdy úplne nevyhol. Aj v takýchto prípadoch sa otvára priestor práve na PIE ako alternatívu PIN-u.

PIE kód si klient nastaví priamo v aplikácii a kedykoľvek ho môže zmeniť alebo vymeniť za iný typ prihlasovania, resp. za spôsob autorizácie pohybov na účte. Ponuka emodži je zostavená z prekreslených obrázkov, ktoré nájdete bežne v smartfónoch, ale aj z úplne nových, navrhnutých špeciálne pre 365.

365.bank odštartovala beta verziu svojej mobilnej aplikácie v máji tohto roka. Odvtedy v nej pribudlo napríklad sporenie, program odmeňovania, nové funkcionality zamerané na UX a ďalšie.

Čo je súčasťou bety 365?

– Digitálny onboarding, t. j. možnosť založiť si účet cez smartfón;

– podpis zmluvy priamo v appke;

–   vedenie účtu bez poplatku;

– inteligentné zobrazenie zostatku na účte;

– vertikálna debetná karta bez poplatku;

– možnosť zablokovať a odblokovať kartu priamo v appke;

– možnosť platiť cez Google Pay;

– trvalé príkazy a inkasá;

– posielanie peňazí na meno;

– inteligentné sporenie s možnosťou jeho „skrytia“;

– odmeňovací program založený na princípe card linked marketingu;

– prihlásenie do appky odtlačkom prsta a cez Face ID;

– PIE kód;

– „smart pole“ s fulltextovým vyhľadávaním;

– QR skener a skener čiarových kódov;

– push notifikácie po každej platbe;

– chat s bankou;

– nastavenie oslovenia v appke spolu s emodži;

– možnosť potykať si s aplikáciou;

– BetaLab na oznamovanie nápadov od testerov.

Beta verzia 365 appky sa už čoskoro otvorí spolu s otvorením brán festivalu Grape. Počas neho bude možné v zóne 365 získať pozvánku na testovanie bety či už priamo na festivale alebo vo vybraných termínoch na námestiach v Košiciach a v B. Bystrici. Banka zároveň pracuje na tom, aby čoskoro spustila svoju aplikáciu aj do ostrej prevádzky.

Tagy 365.bank PIN

Jedna odpoveď na “365.bank uvádza nový spôsob indentifikácie – PIE kód”

1. Vierka píše:

Ak by niekto chcel pozvanku na zalozenie uctu do 365.bank, napiste na „vilapink(a)gmail.com“.