Sobota 21. októbra. Meniny má Uršuľa

Aké sú výhody podnikania z virtuálneho sídla

09.09.2017 | 11:43 0 Komentárov

Virtuálne sídla sú pre časť podnikateľov vyhľadávanou formou rozbehu podnikania. Umožňujú zlepšiť firemný obraz bez nutnosti platiť vysoké režijné náklady za fyzický pracovný priestor. Často ich používajú slobodné povolania a malé podniky.

Výhodou je možnosť:

• zaistiť si polohu na prestížnom mieste;
  • získať prístup k službám a zariadeniam, ktoré sú inak nedostupné;
  • stanoviť si hranice medzi osobným a pracovným životom;

Virtuálna kancelária dokáže firme poskytnúť poštovú adresu a prípade aj telefónne číslo. Tieto informácie sa potom dajú využiť na vizitky, e-mailovú komunikáciu a samozrejme aj ako hodnoverný kontakt, ktorý sa začínajúcim firmám pri plánovanom založení s.r.o. naozaj zíde

Možnosť sústrediť sa výlučne na podnikanie

Nie je vždy finančne možné zamestnať recepčnú. Aj z tohto dôvodu sa podnikatelia rozhodujú pre sídlo firmy, s ktorým sa nebudú musieť obávať úloh, ako napríklad všeobecná údržba a starostlivosť o priestor. Práve to im umožní ušetriť peniaze a sústrediť sa výlučne na ich podnikanie bez akýchkoľvek rozptýlení. Aj ostatné náklady, ako napríklad na poistenie zodpovednosti za škodu, sú tiež nižšie. Firma totiž nevyužíva fyzický  priestor kancelárie.

Kto najčastejšie používa virtuálne kancelárie?

Vzdialená práca sa stáva stále populárnejšou a môže výrazne zvýšiť morálku na pracovisku. Pomocou virtuálnych kancelárií môžu zamestnanci pracovať z domu, čo im umožňuje zvyšovať ich kreativitu a výkon, pretože človek pracuje v prostredí, kde sa cíti najlepšie.

Nemáte dostatok informácií o tom, ako funguje virtuálne sídlo? Veľmi jednoducho. Tento špecifický druh priemyslu nemá žiadne obmedzenia a používa vo všetky typy firiem. Či už ide o malé začínajúce start upy alebo o etablované spoločnosti.

K jednej z najväčších výhod patrí fakt, že novo založené spoločnosti majú možnosť používať virtuálne kancelárie na to, aby si zabezpečili výhodnú polohu na určitom mieste bez toho, aby sa museli zaviazať k dlhodobej zmluve o prenájme.