Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Arca Capital chce získať majoritu v ukrajinskom podniku Charkovmetrostroj

Ostatné správy 05.02.2010 | 09:59 0 Komentárov

Arca Capital chce od ukrajinského štátneho fondu národného majetku kúpiť 50 percent plus jednu akciu významnej spoločnosti Charkovmetrostroj (Kharkivmetrostroy). Ide o jednu z najväčších stavebných firiem na Ukrajine, ktorá zamestnáva viac ako 500 ľudí. Medzi hlavné činnosti spoločnosti patrí budovanie metra v Charkove, druhom najväčšom meste na Ukrajine.

V súčasnosti má Arca Capital v spoločnosti Charkovmetrostroj blokačnú minoritu. V roku 2006 kúpila 33 percent tejto spoločnosti a postupne svoj podiel zvýšila na súčasných 38 percent.

„Charkovmetrostoj je veľmi perspektívna stavebná spoločnosť. Je jedným zo strategických podnikov Ukrajiny, ktorý je napojený na rozpočtové peniaze. „Na najbližšie tri roky je schválených 450 miliónov ukrajinských hrivien, ktoré by mali byť použité na stavebný rozvoj mesta Charkov“, hovorí na margo ukrajinskej spoločnosti majoritný akcionár Arca Capital Pavol Krúpa.

Vo vlastníckej štruktúre podniku sú aj ďalšie závody, ktoré pôsobia v oblasti stavebníctva v Charkove, na Kryme ale aj v Rusku. Spoločnosť Charkovmetrostroj vlastní aj niekoľko zaujímavých objektov, ktoré je možné developersky rozvíjať.

„Sme odhodlaní získať spolu s naším partnerom – mestom Charkov majoritný balík ak cií Charkovmetrostroja . V tomto momente prebiehajú rokovania s primátorom mesta Charkov Michailom M. Dopkinom,“ dopĺňa informácie o obchodnom zámere Pavol Krúpa. „V spolupráci s mestom Charkov, plánujeme spoločne rozvíjať mesto a pritiahnuť ďalších investorov z Európy. Chceme dobudovať infraštruktúru, charkovské metro a naštartovať celkový rozvoj stavebného biznisu.“

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.