Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Archipel Portfolio Pro November v rekordnom objeme 6 mil. €.

Investície 20.11.2009 | 16:36 0 Komentárov

Investície do ponúkaného fondu Archipel Portfolio Pro November v rekordnom objeme 6 mil. €. Dôvera v produkty finančných trhov sa obnovuje.

Dokazuje to aj úspech v predaji fondu Archipel Portfolio Pro November, ktorého upisovacie obdobie sa skončilo v piatok 30. októbra 2009 v pobočkách ČSOB. Ponúkaný podielový fond sa zaradil medzi najpredávanejšie investičné produkty s rastovým charakterom od začiatku roka.

ČSOB nadviazala na úspešný úpis zaisteného fondu Horizon CSOB Duo Coupon 1 zo septembra 2009 a tentoraz sa jej podarilo ponúknuť klientom novinku v podobe zmiešaného podielového fondu Archipel Portfolio Pro November.  Napriek celkovej negatívnej nálade vyvolanej finančnou krízou a niekoľkomesačnej averzii k rizikovejším investíciám z posledných mesiacov,  sa podarilo ČSOB osloviť klientov s iným ako zaisteným fondom. Od začiatku upisovacieho obdobia dosiahli investície do uvedeného fondu objem viac ako 6 mil. EUR.

Podielový fond Archipel Portfolio Pro November je určený pre klientov, ktorých lákajú rizikovejšie investície. Vo fonde sú zastúpené rôzne typy aktív – od bezpečnejších nástrojov peňažného trhu, ktoré chránia investíciu aj v horších časoch na finančných trhoch; cez dlhopisy, realitné a alternatívne investície, až po akcie, ktoré majú výrazný potenciál priniesť atraktívne výnosy. Zastúpenie a výber jednotlivých aktív bude aktívne sledovaný a prispôsobovaný situácii na finančných trhoch. Keď sa bude akciám dariť a ich hodnoty budú stúpať, zloženie portfólia bude dynamickejšie. V prípade, že dôjde k poklesu na finančných trhoch, zvýši sa zastúpenie nástrojov peňažného trhu, čím sa zníži riziko možného výrazného poklesu investície. Novinkou pri tomto type fondu je tzv. ochranná úroveň, pod ktorú hodnota investície v jednoročnom referenčnom období neklesne.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.