Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

AXA ponúka cestovné poistenie do celého sveta

Poistenie 27.08.2009 | 10:11 0 Komentárov

Finančná skupina AXA rozšírila ponuku balíčkov cestovného poistenia a prichádza na trh s cestovným poistením do celého sveta. Odteraz sa klienti AXA môžu poistiť na cesty do zahraničia do všetkých obľúbených destinácií vo variantoch Reference a Komfort. Okrem nadštandardného krytia ponúka AXA aj možnosť kombinácie poistenia prostredníctvom 10 a 15 dňových balíčkov.

Rozšírením ponuky cestovného poistenia sme reagovali na potreby klientov, ktorí si v AXA môžu uzatvoriť cestovné poistenie do celého sveta. Jeho výhodou je flexibilita a možnosť kombinácie balíčkov presne podľa požiadavky klienta pre cesty do Európy, USA aj ostatných kontinentov“, povedal Vladimír Belovič, riaditeľ neživotného poistenia AXA ČR a SR.

AXA ponúka niekoľko typov balíčkov podľa rôznych kritérií. Svoju ponuku rozšírila o poistenie Svet bez USA a Svet s USA a poistenie na 15 dní pobytu.

Cestovné poistenie podľa územného rozsahu:

• Európa : zemepisná oblasť Európy, Turecko, Izrael, Tunis, Kanárske ostrovy a Egypt
  • Svet bez USA : všetky štáty sveta bez USA
  • Svet s USA:  všetky štáty sveta

Podľa počtu poistených dní:

• 10  poistených dní
  • 15  poistených dní
  • rok  – poistenie je určené pre opakované cesty do zahraničia pre jedného poisteného; poistenie sa vzťahuje  iba na udalosti, ktoré sa stanú v prvých 90 dňoch jedného súvislého pobytu poisteného v zahraničí.

Podľa rozsahu a limitov poistného plnenia:

• Reference
  • Komfort

Poistenie je účinné 4 hodiny po jeho aktivácii prostredníctvom telefónneho čísla  +421 2 2929 2929, ktoré je dostupné aj v zahraničí, alebo prostredníctvom web stránky  www.axa-sk.com. Bez aktivácie nie je poistenie účinné a nevzniká nárok na poistné plnenie.

Poistenie sa vzťahuje na:

• turistické cesty
  • služobné cesty za účelom bežných pracovných jednaní administratívneho charakteru
  • na rekreačné športy napr. na lyžovanie a snowboarding na vyznačených tratiach
  • cyklistiku
  • vysokohorskú turistiku do 3 500 m n. m. (do stupňa obtiažnosti T2, bez horolezeckých pomôcok)
  • jachting a iné.

Čo robiť pri poistnej udalosti

Pri poistnej udalosti je dôležité, aby klient kontaktoval asistenčnú službu so žiadosťou o pomoc čo najskôr. Ak poistený uhradil lekársku pomoc či iné náklady v súvislosti so škodnou udalosťou, je nutné, aby zaslal originály účtov a kópie ďalších súvisiacich  podkladov (lekárska správa, policajný protokol apod.) spoločne s vyplneným formulárom „Oznámenie poistnej udalosti“ na adresu asistenčnej spoločnosti: AXA Assistance, Zámocká 30, 811 01 Bratislava.

Formuláre „Oznámenie poistnej udalosti sú k dispozícii na stiahnutie na webových stránkach poisťovne  AXA pod sekciou neživotného poistenia. Na webovej adrese  www.axa-sk.cm  sa nachádza aj elektronická verzia Všeobecných poistných podmienok pre cestovné poistenie.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.