Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

AXA vstupuje na rumunský trh životného poistenia

Poistenie 15.01.2010 | 17:13 0 Komentárov

AXA Group informovala o prevzatí rumunskej poisťovne Omniasig Life. Táto akvizícia naznačuje vstup skupiny AXA na rumunský trh životného poistenia, a to v súlade s jej cieľom urýchliť rozvoj činnosti v strednej a východnej Európe.

Po odkupe menšinových podielov v maďarskej, českej a poľskej dcérskej spoločnosti z rúk EBRD, ktorý bol oznámený decembri 2009, predstavuje prevzatie poisťovne Omniasig Life pre skupinu AXA v strednej a východnej Európe vynikajúcu príležitosť k rozvoju odvetvia životného poistenia,“ uviedol Cyrille de Montgolfier, riaditeľ finančnej skupiny AXA pre strednú a východnú Európu.

Rumunský trh, ktorý v porovnaní so zvyškom EÚ vykazuje nízku poistiteľnosť (poistné/HDP) životného poistenia (0,4 %, objem trhu životného poistenia v roku 2008 dosiahol cca 0,5 mld. eur), ponúka skupine AXA vysoký rastový potenciál.

Poisťovňa Omniasig Life, ktorá vznikla v roku 1997, predáva poisťovacie produkty prostredníctvom siete asi 1400 zástupcov (z ktorých štvrtina je jej výhradných zástupcov) a v roku 2008 vykázala poistné vo výške 12 mil. eur.

Transakcia, ktorú ešte musia schváliť regulačné orgány, by mala byť uzatvorená v priebehu prvej polovice roka 2010.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.