Stvrtok 19. októbra. Meniny má Kristián

Citrón za porušenie dopravných predpisov dostalo takmer 400 vodičov

Poistenie 06.06.2017 | 16:16 0 Komentárov

Detsko–policajné hliadky rozdávali počas dopravno-preventívnej akcie jablká alebo citróny. Za porušenie predpisov rozdali takmer 400 citrónov, no až 76 percent z viac ako 1500 kontrolovaných jazdila predpisovo.

Akciu spolu organizovali poisťovňa Generali a Policajný zbor. Jedným zo záverov je, že o čosi zodpovednejšie jazdia ženy ako muži. Vo väčšine prípadov išlo zo strany vodičov o prekročenie najvyššej povolenej rýchlosti. Najväčšieho hriešnika zastavila hliadka v Žilinskom kraji, keď prekročil rýchlosť v obci rýchlosť až o 38 km/h.

Viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel upozorňuje, že pri takýchto závažných porušeniach dopravných predpisov boli policajti aj počas trvania akcie nekompromisní. „Pri závažných priestupkoch sme udeľovali aj klasické pokuty. Sme radi, že takýchto prípadov nebolo veľa. Znižovanie nehodovosti na cestách je naším dlhodobým cieľom. Veríme, že k jeho dosiahnutiu prispievajú aj takéto netradičné dopravno – preventívne akcie.“

Akciu Jablko – Citrón každý rok spoločne organizujú poisťovňa Generali a Policajný zbor. „Je pozitívne, že väčšina vodičov dopravné predpisy dodržiava. Stále si však myslíme, že nehôd na slovenských cestách môže byť menej. Práve preto organizujeme akciu Jablko – Citrón, ktorá vodičov na porušenia predpisov upozorňuje nezvyčajnou formou, keď ich o zodpovednejšiu jazdu žiadajú deti. Prevencia je vždy lepšia ako odstraňovanie následkov nehôd,“ zhodnotil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Generali Roman Juráš.