Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

ČSOB banka získala ocenenie od magazínu Global Custodian

Banky 19.01.2009 | 16:37 0 Komentárov

ČSOB banka získala ďalšie prestížne ocenenie. V hodnotení medzinárodného magazínu Global Custodian v rebríčku slovenských bánk, poskytujúcich služby custody (správa cenných papierov), obsadila 2. miesto.

V štúdii s názvom „Agent banks in emerging markets survey 2008“, ktorú už dvadsiatykrát realizuje časopis Global Custodian, získala skóre „leading commended“ –  ČSOB je odporúčaná banka pre správu cenných papierov pre zahraničných investorov na Slovensku. V rámci štúdie získala aj titul „Best in class“ („Najlepší v kategórii“) spomedzi hodnotených bánk za oblasť tzv. Corporate actions (výkon práv k cenným papierom) a tiež v kategórii cash a FOREX.

Respondenti v štúdii ocenili najmä zodpovedný prístup banky voči klientom, vysokú úroveň klientskeho servisu a vzťahového manažmentu. Najvýznamnejší klienti uviedli: „ČSOB preukazuje vysokú odbornosť a flexibilitu v oblasti správy cenných papierov. Voči klientom pristupuje proaktívne a snaží sa nájsť vždy najlepšie riešenie. Zamestnanci banky majú výbornú znalosť trhu.“

V prieskume boli hodnotené banky poskytujúce služby správy cenných papierov na jednotlivých trhoch podľa nasledujúcich kritérií: kvalita služieb, personálu a využívaných technológií. Finančné inštitúcie hodnotili tri skupiny respondentov: investičné spoločnosti (brokeri, díleri, manažéri fondov), klienti na lokálnom trhu. Tretiu skupinu tvorili tzv. leading clients, teda významní medzinárodní klienti – inštitucionálni investori, ktorí hodnotili súčasne viac ako 10 bánk a v porovnaní s ostatnými respondentmi sa vyznačovali väčšími skúsenosťami a znalosťami.

Časopis Global Custodian spracoval 4 430 odpovedí.

ČSOB nedávno získala aj ocenenie od prestížneho ekonomického časopisu Global Finance: Najlepšia banka v oblasti obchodného financovania na Slovensku pre rok 2009.