Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Záujem klientov o služby v pobočkách ČSOB je vyšší ako rovnaký deň v bežnom roku

EURO 04.01.2009 | 19:52 0 Komentárov

Záujem klientov o služby banky je vyšší ako býva 2. januára v bežnom roku. Najčastejší dôvod návštevy pobočky je zámena korún na eurá. V porovnaní so včerajším dňom pribúdajú klienti, ktorí prichádzajú vkladať korunovú hotovosť. Situácia je naďalej pokojná, v pobočkách sa netvoria väčšie rady.

V niektorých prípadoch klienti čakajú na obsluhu o niečo dlhšie, ako sú zvyknutí. Operácie, ktoré sa teraz najčastejšie vykonávajú, sú náročnejšie na čas. Preto prosíme klientov o trpezlivosť,“ upresňuje Tereza Molnár Copláková, hovorkyňa ČSOB.

Meniť alebo vkladať peniaze chodia najmä podnikatelia, ale nechýbajú ani občania, a to najmä starší ľudia.

Ľudia prichádzajú s rôznym objemom súm, od niekoľko stotisícových až po drobnú hotovosť. „Na jednu z našich pobočiek dokonca prišiel klient s neplatnými 10- a 20-haliernikmi a chcel ich vložiť na účet alebo zameniť na eurá. Nájdu sa aj numizmatici, napríklad na jednej z bratislavských pobočiek boli prvými klientmi zahraniční hostia, ktorí si chceli zameniť eurá na slovenské mince kvôli ich dnes už historickej hodnote,“ dodáva T. Copláková.

Prvý deň s eurom v číslach

V prvý januárový deň sa v pobočkách ČSOB zrealizovalo 669 transakcií v celkovom objeme viac ako 1,1 mil. eur. Priemerná hodnota transakcie tak presahovala 1 644 eur.
Z bankomatov ČSOB sa 1. 1. 2009 vybralo  10 895  kusov eurobankoviek v hodnote 201 360  eur, z toho 1 654 ks v nominálnej hodnote 10 eur a 9 241 ks v nominálnej hodnote 20 eur. Minulý rok sa v prvý januárový deň vybralo 4 496 kusov bankoviek v hodnote 121 855 eur.

Klienti môžu koruny vymeniť aj za úsmev

Až do 31. januára 2009 môžu klienti drobnú korunovú hotovosť vhadzovať do pokladničiek umiestnených v pobočkách ČSOB. V tomto období totiž prebieha finančná zbierka, ktorej výťažok bude venovaný ľuďom s mentálnym postihnutím. Vyhlasovateľom zbierky je Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Petržalke, ktorému ČSOB na realizáciu zbierky poskytne priestory vo všetkých svojich pobočkách. Pokladničky, ktoré klienti nájdu v pobočkách ČSOB na celom Slovensku, vyrobili ľudia s mentálnym postihnutím z pracovno-socializačného centra IMPULZ, v prospech ktorého je zbierka realizovaná.

Rozsah služieb v pobočkách ČSOB počas dnešného dňa

Všetky pobočky ČSOB sú dnes otvorené, vzhľadom na konverziu systémov naďalej poskytujú tieto služby:

·         výmena hotovosti SKK za EUR,

·         vklad hotovosti SKK na účet v EUR s dátumom pripísania na účet v EUR dňa 5. januára 2009,

·         preberanie platobných príkazov s dátumom splatnosti 5. januára 2009,

·         vklady SKK prostredníctvom nočného trezoru a zabezpečených obalov s dátumom pripísania na účet v EUR dňa 5. januára 2009.