Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Dobrovoľníci z AXA pomáhali v DDS Integra, v Domove Charitas, v Lužných lesoch a na Železnej studničke

Poistenie 16.06.2009 | 18:19 0 Komentárov

Zamestnanci finančnej skupiny AXA na Slovensku sa minulý týždeň zapojili do projektu AXA Srdcia v akcii v rámci Našej Bratislavy. Na Slovensku sa podujatie AXA Srdcia v akcii zorganizovalo po druhýkrát a dobrovoľníci z AXA prejavili najväčší záujem o sociálnu pomoc. Novinkou počas tohtoročného podujatia bola pomoc životnému prostrediu, do ktorej sa zapojila tretina zúčastnených.

Takmer 30 dobrovoľníkov zo skupiny AXA sa zapojilo do aktivít, kde vyjadrili solidaritu ľuďom v núdzi a pomohli aj  životnému prostrediu.

Prvá skupina pomáhala v Domove sociálnych služieb Integra, ktorý slúži pre mentálne a fyzicky handicapované deti. Išlo o spoločnú prechádzku k jazeru Kuchajda, ktorá by bez pomoci firemných dobrovoľníkov nemohla byť zrealizovaná. „Počas prechádzky sme spoločne zdolávali bariéry, ktoré si väčšina z nás neuvedomuje. Sme radi, že sme pomohli zrealizovať výlet, ktorý bol určite spestrením každodenného života v domove“, konštatovala Jana Tarčáková Janičová, hovorkyňa AXA na Slovensku.

Druhá skupina dobrovoľníkov navštívila Domov seniorov Charitas, klientom umožnila zrealizovať výlet do Starého Mesta Bratislavy a posedenie v kaviarni. „Dážď síce spôsobil, že sme sa museli vrátiť späť do domova, no na druhý pokus nám to už vyšlo a prechádzku sme mohli zrealizovať aj napriek nepriaznivému počasiu. Teší nás, že klienti domova mali z tohto podujatia obrovskú radosť, mnohí z nich totiž centrum mesta nevideli už niekoľko rokov“, povedala Jana Tarčáková Janičová.

Ďalší dobrovoľníci sa venovali pomoci životnému prostrediu. V Lužných lesoch zbierali odpadky, a pomáhali pri odstraňovaní konárov borovíc, ktoré do Lužných lesov nepatria. „Odhrabávali sme ihličie a konáre, aby sme umožnili orchideám, ktoré sú pre Lužné lesy typické, voľne rásť“, povedala Gabriela Rothová, vedúca tímu AXA v Lužných lesoch. Podobným aktivitám sa venovala aj štvrtá skupina v okolí potoka Vydrica na Železnej studienke, ktorý firemní dobrovoľníci pomáhali vyčistiť počas dvoch dní.

Podujatie AXA srdcia v Akcii sa uskutočnilo 12. a 13 júna 2009. Dobrovoľnícku pomoc pre ľudí v núdzi a pre všetkých, ktorí to potrebujú, organizuje AXA vo svete pravidelne od roku 1991. Finančná skupina sa do tejto akcie zapojila po prvýkrát v rámci Našej Bratislavy, ktorú pravidelne organizujú Nadácia Pontis a skupina firiem Engage. Zámerom podujatia nie je získavanie finančných prostriedkov. Dobrovoľníci venujú svoj čas, um, zručnosti a prispejú aj k tomu, že Bratislava bude ústretovejšia k ľudom, ktorí to majú v živote z rôznych dôvodov ťažšie. „Skupina AXA podporuje a organizuje dobrovoľnícke projekty pravidelne. Jedným z nich je podujatie AXA Srdcia v Akcii, ktoré je založené na poskytovaní pomoci ľuďom v núdzi.“, povedala Jana Tarčáková Janičová. V každej krajine, kde AXA pôsobí, sa zamestnanci skupiny počas pracovného času zapájajú do rôznych podujatí.