Pondelok 30. novembra. Meniny má Ondrej, Andrej

Dočasnú úľavu je možné získať aj pri operatívnom lízingu

Ostatné správy 28.04.2020 | 13:10 0 Komentárov

Na ekonomické problémy firiem na Slovensku reagujú aj lízingové spoločnosti.

Najväčším rizikom, ktorému v súčasnosti čelí oblasť lízingu, je zvýšenie insolventnosti firiem, ktorých prevádzka bola počas krízy spôsobenej pandémiou uzatvorená. Tú už pociťuje nejedna spoločnosť, najviac ohrozené sú pritom malé a stredne veľké podniky. „Situáciu dôkladne sledujeme a s našimi klientami neustále komunikujeme.

Pre mnohých z nich hľadáme riešenia, ako im pri splnení dohodnutých kritérií poskytnúť na určitý čas čiastočnú úľavu,“ hovorí Michal Duška, obchodný riaditeľ jedného z najväčších poskytovateľov operatívneho lízingu u nás Arval Slovakia.

„V čase krízy, ako je napríklad aj súčasná spôsobená pandémiou koronavírusu, si klienti vedia kontrakt vhodnejšie prispôsobiť aktuálnej situácií. Dopad krízy na ich podnikanie by tak v tomto prípade mohol byť menší,“ tvrdí. Výhodou operatívneho lízingu je totiž jeho pružnosť. Klientom poskytuje viac možností pri zmene kontraktu ako iné formy financovania vozidla.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial