Pondelok 11. decembra. Meniny má Hilda

Elena Kohútiková od marca zástupkyňou generálneho riaditeľa VÚB

Banky 04.03.2009 | 17:06 0 Komentárov

Súčasná členka predstavenstva Elena Kohútiková sa od marca stala aj zástupkyňou generálneho riaditeľa VÚB banky. Ako zástupkyňa bude dohliadať na riadenie skupiny VÚB. Druhým zástupcom sa stal Tomislav Lazarić. Ten prišiel na Slovensko z Privrednej Banky Zagreb, ktorá je tiež súčasťou skupiny Intesa Sanpaolo.

Elena Kohútiková pôsobí vo VÚB banke od októbra 2006. Najskôr ako členka predstavenstva a vrchná riaditeľka Úseku finančných a kapitálových trhov, dnes ako zástupkyňa generálneho riaditeľa. Patrí k najväčším odborníkom na problematiku Eura na Slovensku. V novej funkcii bude dohliadať na riadenie skupiny VÚB, konkrétne na oblasť riadenia rizík, financií, IT a vnútorných služieb banky.

Elena Kohútiková sa narodila v Nitre. Vyštudovala Ekonomickú univerzitu v Bratislave a až do roku 1982 pracovala v ZŤS Dubnica, potom osem rokov v Ekonomickom ústave SAV v Bratislave, kde získala aj titul PhD. Od roku 1990 pracovala v Štátnej banke Československej v Bratislave a po vzniku  Národnej banky Slovenska sa v roku 1993 stala vrchnou riaditeľkou ekonomického úseku banky. Rok na to ju už vláda SR vymenovala  za členku bankovej rady NBS. Od marca 2000 – celé druhé  šesťročné obdobie členky bankovej rady –  zastávala post viceguvernérky NBS.

Tomislav Lazarić pôsobí v Privrednej banke Zagreb od roku 1998, v súčasnosti v pozícii podpredsedu predstavenstva. Je zodpovedný za riadenie retailového bankovníctva ako aj riadenie malých a stredných podnikov. Predtým pracoval rok  pre  Raiffeisenbank Austria v Chorvátksku . Na svojom novom poste vo VÚB banke bude zastrešovať obchodné aktivity banky v retailovom aj v korporátnom bankovníctve, ako aj aktivity dcérskych spoločností..

Tomislav Lazarić absolvoval strednú školu v americkom Texase a pokračoval v štúdiu na Ekonomickej univerzite v Záhrebe. Štúdium ukončil v roku 1994 s ocenením Najlepší študent v Záhrebe. Stal sa zároveň víťazom Insead Sigma Challenge.

VÚB je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na Slovensku poskytuje svoje služby prostredníctvom siete 210 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.