Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

Finančné výsledky Saxo Bank

Banky 15.01.2009 | 11:44 0 Komentárov

Online trh aj naďalej ukazuje rýchly rast objemu a Saxo Banka pokračuje vo svojej snahe stáť na čele celého odvetvia. Tento rýchly rast odvetvia je založený na viacerých investičných schopnostiach, ktoré Saxo Banka ponúka súkromným klientom, maklérom a partnerom s bielym štítkom (white label) prostredníctvom svojej interne vyvinutej obchodnej platformy, ktorá už získala ceny.

Zisk pred zdanením

V roku 2007 zisky Saxo Banky stúpli o 78% na 49 miliónov € pred zdanením v porovnaní s 27,5 milióna € za rok 2006. Porovnávanie dát z minulých piatich rokov ukazuje rast prevyšujúci 450 percent z 9 miliónov € v roku 2003 na 49 miliónov € v roku 2007. V roku 2006 Saxo Banka zažila menší pokles zisku pred zdanením zrejme kvôli nákladom spojeným s otvorením nových kancelárii v Londýne a Singapure.

Prevádzkové výnosy

V oblasti prevádzkových výnosov, Saxo Banka tiež zažila veľkú konjunktúru. Porovnaním čísel z roku 2003 (38,8 miliónov €) s výsledkami roku 2007 vidíme rast tesne pod 450 percent a v roku 2007 tieto čísla dosiahli rekordnú úroveň 210 miliónov €.

Výsledky za polrok 2008

Vo výsledkoch za polrok Saxo Banka uvádza zisk pred zdanením vo výške 21,7 miliónov € za prvých šesť mesiacov v roku 2008, čo predstavuje rast 57 percent v porovnaní s 13,9 miliónmi € v roku 2007. Prevádzkové výnosy tiež vzrástli o 55 percent z roku na rok na 130 miliónov € v porovnaní s 84 miliónmi € za minulý rok.