Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

Finanční poradcovia overujú svoje vedomosti v Investičnej olympiáde od Pioneer Investments

Investície 10.12.2009 | 13:58 0 Komentárov

Investičná olympiáda je názov netradičnej formy vzdelávania, ktorú na jeseň tohto roku spustila skupina Pioneer Investments v SR pre svojich distribučných partnerov. Hlavným cieľom Investičnej olympiády je hravou a súťaživou formou overiť a ďalej prehlbovať aktuálne vedomosti účastníkov v oblasti investovania a ekonómie.

„Pilotný projekt sme vyskúšali v spoločnosti Partners Group SK a boli sme milo prekvapení veľmi slušnou znalosťou poradcov v oblasti financií a investícií,“ konštatuje Miroslav Ovčarik, Country Manager Pioneer Investments v SR, a dodáva: „Následne sme tento koncept preniesli aj do pobočkovej siete UniCredit Bank, kde sa taktiež stretol s pozitívnou odozvou zúčastnených.“

V rámci Investičnej olympiády na súťažiace tímy čaká napríklad kvíz s otázkami o znalostiach v oblasti investovania a vybraných investičných produktov, doplňovačka s tajničkou, alebo investičná hra s cieľom čo najviac zhodnotiť peniaze klienta s ohľadom na rozkladanie rizika. Olympiáda preverí aj znalosti z vývoja akciových trhov v minulosti a ukáže, ako sú účastníci zruční pri vizuálnom zobrazovaní vybraných finančných pojmov. Na záver sa spočítajú získané body jednotlivých tímov a víťazné tímy získajú diplomy a vecné ceny.

„Metóda „škola hrou“ má z môjho pohľadu dva veľké klady: zaujme oveľa viac ako klasická prednáška s prezentáciou a zároveň si vyžaduje väčšie zapojenie jednotlivcov, ako aj praktické precvičovanie nabitých poznatkov. V prípade, že účastníci nevedia na nejakú otázku odpovedať, viac sa sústredia na to, aká mala byť správna odpoveď a lepšie si ju zapamätajú do budúcnosti,“ zhŕňa na záver Miroslav Ovčarik.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.