Stvrtok 13. decembra. Meniny má Lucia

Finančníci sa spájajú v boji proti tabaku

Organizácie a firmy pôsobiace vo financiách sa pridávajú k takzvanej „Tobacco-Free Finance Pledge“, čo je iniciatíva na obmedzovanie financovania tabakového priemyslu.

Celosvetová iniciatíva vyzýva svojich signatárov, aby zvážili prijatie krokov, ktoré povedú k nulovej finančnej podpore tabaku vo všetkých oblastiach – od úverovania, cez poisťovníctvo až po investície.

Predstavitelia finančných inštitúcií  26. septembra na pôde Organizácie spojených národov prvýkrát v histórii spojili  zo zástupcami vlád a zdravotníckych organizácií, aby predstavili svoj plán finančníctva bez tabaku.

,,Ako poskytovateľ zdravotného poistenia sa denne stretávame s dopadmi fajčenia na zdravie a kvalitu života ľudí. V roku 2016 sme boli jedným z prvých globálnych poisťovateľov a investorov, ktorí zastavili investície do tabakového priemyslu a prestali ho poisťovať, pretože veríme, že iba jednotné kroky môžu viesť k nejakej zmene. Preto s potešením vímam silu dnes predstaveného spoločného záväzku za finančníctvo bez tabaku,” uviedol Thomas Buberl, CEO skupiny AXA, ktorá je jedným zo signatárov dohody.