Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Fincentrum patrilo v roku 2009 k najrýchlejšie rastúcim spoločnostiam v odbore finančného poradenstva na Slovensku a v Českej republike – medziročne zvýšilo obrat o 52 % na 19.4 mil. EUR

Skupina Fincentrum dokázala napriek ekonomickej recesii zvýšiť v roku 2009 na Slovensku a v Českej republike obrat medziročne o 52 %. Celoročné príjmy dosiahli 19.4 mil. EUR (oproti 12.8 mil. EUR v roku 2008). V roku 2010 by mal obrat skupiny prekročiť 29 mil. EUR.

“Vďaka veľmi dobrému záveru roka 2009 sa podarilo poradcom Fincentra prekročiť ambiciózny plánovaný obrat vo výške 17.4 mil. EUR o viac než 1.9 mil. EUR. Prostredníctvom investícií do rozvoja poradenskej siete v Čechách a na Slovensku by sme v roku 2010 radi pokračovali v dynamickom raste a dosiahli obrat na úrovni 29 mil. EUR,” uviedol Petr Stuchlík, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Fincentrum.

Fincentrum si naďalej udržiava pozíciu jedného z najvýznamnejších sprostredkovateľov hypoték na Slovensku a v Českej republike. Za celý rok 2009 sprostredkovali poradcovia Fincentra v obidvoch krajinách takmer 2 800 hypotekárnych úverov v objeme presahujúcom 178 miliónov EUR (medziročný rast o 9.9 %).

V roku 2009 do spoločnosti Fincentrum prešli významné poradenské skupiny zo spoločností AWD či OVB, a to ako na Slovensku (riaditeľstvo Andreja Tatíka), tak i v Čechách (riaditeľstvo Stanislava Dostála).  “Pre budúcnosť Fincentra je dôležité, že rast podporovaný externými príchodmi ide ruka v ruke s rastom interným, teda rozvojom existujúcej siete. Ich prínos k rastu Fincentra bol v roku 2009 prakticky 50:50,” uviedol Milan Repka, predseda predstavenstva Fincentrum na Slovensku.

Kvalitu poradenstva Fincentra podčiarklo i víťazstvo v nezávislom teste českého týždenníka Profit   v auguste minulého roka, ktorého cieľom bolo vyskúšať služby popredných finančno-poradenských spoločností na českom trhu v oblasti optimalizácie zamestnaneckých výhod. V krátkej dobe ide už o druhé víťazstvo v testoch finančných poradcov, ktoré Fincentrum získalo – v marci 2008 vybrali poradcov Fincentra ako najlepších na trhu v oblasti finančného poradenstva pre spotrebiteľov redaktori Českej televízie (program Černé ovce vysielaný 10. 2. 2008).

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.