Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Flexihypotéka zlacnela až o 0,7%

Bývanie 03.02.2009 | 18:01 0 Komentárov

VÚB banka od začiatku tohto týždňa znížila úrokové sadzby flexihypoték a klienti tak môžu získať úver až o 0,7% lacnejšie. Zlacnenie sa týka účelových aj bezúčelových flexihypoték.

„Najviac zlacneli flexihypotéky s ročnou viazanosťou. Pri účelovej aj bezúčelovej flexihypotéke ide o pokles o 0,7%,“ uviedla Ľubica Foltánovám, riaditeľka produktového manažmentu VÚB banky. Klesli aj úrokové sadzby flexihypoték s 5- a 10-ročnou viazanosťou, kde pokles predstavuje 0,2 resp. 0,1 percenta. „O rovnaké percentá sme znížili aj hornú hranicu úrokových sadzieb, preto výhody pocítia všetci klienti,“ dodala Foltánová.

Nové sadzby flexihypoték:

Typ úveru

Fix na 1 rok

Fix na 5 rokov

Fix na 10 rokov

Flexihypotéka

od 5,44%

od 5,54%

od 5,94%

Bezúčelová flexihypotéka

od 5,84%

od 5,94%

Pri úvere vo výške 50 000 EUR (1 506 300 Sk) s ročnou fixáciou a splatnosťou na 30 rokov tak klient mesačne ušetrí 22 EUR (662,77 Sk). V ročnom vyjadrení predstavuje úspora 264 EUR (7 953,26 Sk).

Lacnejšie na bývanie si budú môcť požičať aj klienti, ktorí potrebujú nižšiu sumu alebo nemajú nehnuteľnosť, ktorou by mohli ručiť. VÚB banka totiž znížila aj úrokovú sadzbu účelovej flexipôžičky na bývanie až o 2%. Aktuálne si tak môžu klienti požičať na bývanie už za 8,9%, bez toho aby museli ručiť nehnuteľnosťou alebo mať ručiteľa. VÚB banka navyše v spolupráci s firmami pôsobiacimi na trhu stavebníctva naďalej ponúka zvýhodnené flexipôžičky na kúpu okien,  zateplenia, podláh, kúpeľňového a kuchynského vybavenie s úrokovými sadzbami 4,9-6,0%.

VÚB bola prvou bankou, ktorá začala na Slovensku poskytovať hypotekárne úvery a dnes má najväčší podiel nielen na trhu hypotekárnych úverov ale úverov na bývanie vôbec. V rámci súťaže Zlatá minca 2008 bola flexihypotéka opätovne ocenená ako najlepšia hypotéka na Slovensku a potvrdila tak celkovú dominanciu produktov VÚB banky, ktoré zvíťazili v šiestich z celkového počtu deviatich bankových kategórií a v ďalších troch získali druhé miesto.

VÚB je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na Slovensku poskytuje svoje služby prostredníctvom 216 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. VÚB banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.