Pondelok 11. decembra. Meniny má Hilda

Internet banking aj pre používateľov mobilných zariadení

Banky 16.04.2009 | 13:25 0 Komentárov

Pre používateľov mobilných zariadení pripravila Tatra banka ďalší krok k jednoduchšiemu využívaniu bankových služieb on-line. Od včerajšieho dňa si môžu klienti Tatra banky vyskúšať optimalizované prostredie Internet bankingu vďaka jeho novej beta verzii 4.6.0 pohodlne a prehľadne aj na svojich mobilných telefónoch.

Podľa skúseností Tatra banky v súčasnosti stále viac klientov využíva svoje mobilné telefóny aj na bankové služby. Od včerajšieho dňa už môžu jej klienti využívať Internet banking tak pohodlne, akoby sedeli pri svojom počítači.

„Internet banking pre smartphones má dizajn a ovládanie prispôsobené na pohodlnú prácu na malých obrazovkách mobilných telefónov, poskytuje však plnú funkcionalitu klasického Internet bankingu,“ hovorí Branislav Jarábek, vedúci oddelenia rozvoja elektronických distribučných kanálov. Po prihlásení štandardným spôsobom sú k dispozícii zostatky na účtoch a ikonky na rýchly prístup k najpoužívanejším funkciám (detaily účtu, pohyby na účte, prevodný príkaz, vykonané platby cez IB, platby čakajúce na spracovanie a b-mail). Prístup ku všetkým funkciám získajú klienti cez linku Menu v hornej časti obrazovky.

Stránka Internet bankingu pre smartphones je optimalizovaná pre zariadenia iPhone a iPod Touch s prehliadačom Safari, Nokia N-Series s operačným systémom Symbian, prehliadačmi Nokia browser alebo Opera Mobile a pre zariadenia, ktoré používajú operačný systém Windows Mobile a prehliadače Internet Explorer Mobile alebo Opera Mobile, je však možné použiť aj niektoré iné typy prehliadačov. Od 15. apríla funguje skúšobná beta verzia, vďaka ktorej si môžu používatelia mobilných zariadení vyskúšať prácu s Internet bankingom v tomto novom prostredí.

Porovnanie zobrazenia Internet bankingu v pôvodnom zobrazení a vo verzii pre mobilné zariadenia: