Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Investovanie do kvalitných fondov sa i napriek finančnej kríze teší obľube rozvážnych investorov

Investície 12.12.2008 | 14:07 0 Komentárov

HSBC Banka na Slovensku ukončila 30. novembra 2008 predaj investičného produktu EuroDual, ktorý bol určený pre individuálnych investorov. „I napriek tomu, že minimálna investícia do EuroDualu predstavovala 320,000 Sk (10,622 EUR), za dva mesiace trvania kampane naši klienti investovali celkove takmer 90 mil. Sk, čo v súčasnej situácii na finančných trhoch pokladáme za úspech. Súčasne je to prejav vysokej dôvery klientov voči HSBC, čo nás nesmierne teší, a takisto zaväzuje“, zdôraznil Ivan Tučnovič, riaditeľ personálnych služieb HSBC Banky na Slovensku.

„Pri príprave HSBC EuroDual sme reflektovali súčasnú situáciu na Slovensku a na svetových finančných trhoch, preto sme zvolili unikátnu kombináciu produktu zloženú z ročného 6% terminovaného vkladu a 100% zaisteného komoditného rastového fondu,“ dodal Ivan Tučnovič.

HSBC EuroDual bol pre investorov dostupný cez pobočky HSBC Banky a prostredníctvom finančných sprostredkovateľov spoločnosti Partners Group SK. „Tí, ktorí prejavili záujem o produkt boli najmä rozvážni investori, pre ktorých bola, v čase turbulencií a negatívnych správ na trhu, investícia do EuroDualu investíciou do istoty“, povedal Bohuslav Benedek, generálny riaditeľ spoločnosti Partners Group SK. „Zvlášť nás zaujalo, že klienti nesiahali na svoje úspory alebo už zainvestované peniaze, ale využili svoje voľné zdroje, ktoré mali k dispozícii.“

Spätné väzby od klientov hovoria, že zaujalo nielen vysoké zhodnotenie termínovaného vkladu, ale aj perspektívna investícia do produktu naviazaného na ceny komodít. „EuroDual bol náš prvý investičný produkt, ktorý sme priniesli po získaní notifikácie NBS na poskytovanie investičných fondov na jeseň tohto roka. S jeho výsledkom sme veľmi spokojní. Aj preto pripravuje ďalšie tranže a investičné produkty. Najbližšiu  plánujeme na začiatku budúceho roka“, informoval Ivan Tučnovič.

HSBC EURO DUAL: Celková hodnota investície tvorila dve polovice, z ktorých prvá bola uložená na 12-mesačný termínovaný vklad s ročným úrokom 6% a druhá bola investovaná do 5-ročného, 100% zaisteného komoditného rastového fondu s podielom 85% na raste komoditného indexu S&P CTI.

Minimálny vklad je 320 000 Sk (alebo 10 622 EUR) – v prípade investície v SKK sa suma prepočítava konverzným kurzom 1EURO=30,1260 SKK, nie aktuálnym kurzom. Investícia bola časovo limitovaná do 30.11.2008.