Sobota 16. decembra. Meniny má Albína

Jeden úver namiesto viacerých ušetrí aj viac ako polovicu splátky

Banky 18.01.2010 | 13:13 0 Komentárov

Rozpočty domácností teraz po Vianociach viac ako inokedy zaťažuje splácanie viacerých úverov. Jeden spotrebný úver dokáže nahradiť existujúce úvery, pôžičky od splátkových spoločností či lízing a znížiť tak mesačnú splátku o desiatky až stovky eur. Reálne podmienky nového úveru si klienti môžu zistiť na internetovej stránke Slovenskej sporiteľne prostredníctvom unikátnej kalkulačky.

Umožňujeme klientom bez komplikácií dostať všetky pôžičky na rôzny spotrebný tovar, od zariadenia domácnosti až po auto, pod jednu strechu a dosiahnuť tak vyšší komfort splácania. Vďaka Spotrebnému úveru na Čokoľvek si klient môže znížiť mesačné splátky aj o viac ako 50 %,“ vysvetľuje Michaela Trojčáková, vedúca oddelenia retailových úverov.

Ako to funguje?

Klient si zoberie Spotrebný úver na Čokoľvek od Slovenskej sporiteľne, ktorým vyplatí všetky svoje doterajšie záväzky. Nový úver môže byť vo výške, akú klient potrebuje zaplatiť ostatným spoločnostiam alebo aj väčší, čím získa hotovosť na zabezpečenie svojich aktuálnych potrieb. „Klient potrebuje k tomu len súhlas iných spoločností s predčasným splatením úveru a potvrdenie o zostatku úveru, všetko ostatné vybavíme za klienta my. Proces je rýchly a jednoduchý“, hovorí Trojčáková.

Koľko môžete ušetriť?

Užitočnou novinkou, ktorá pomôže zistiť podmienky nového úveru a výšku splátky, je kalkulačka na web stránke Slovenskej sporiteľne. Stačí zadať mesačné splátky za súčasné úvery a zostávajúce nesplatené sumy. Zároveň si treba vybrať výšku nového úveru a dĺžku splatnosti. Výsledkom je nová mesačná splátka. „Zlepšiť si rodinný rozpočet Spotrebným úverom na Čokoľvek nevyžaduje veľkú námahu. Stačí navštíviť jednu z pobočiek Slovenskej sporiteľne, kde našim klientom poradí kvalifikovaný personál,“ uzatvára Michaela Trojčáková.

Kalkulačku nájdu záujemcovia na: www.slsp.sk/Nastroje/sk/ConsCalc/1175/zbavte_sa_nevyhodnych_splatok.html

Príklad

37-ročný muž spláca prostredníctvom dvoch rozličných úverov plazmový televízor, sedaciu súpravu a lízing na auto s celkovou mesačnou splátkou 300 €. Vďaka Spotrebnému úveru na Čokoľvek si pri desaťročnej dobe splatnosti môže znížiť mesačnú splátku až o 65 % na necelých 106 €.

Mesačná splátka v €

Zostáva splatiť v €

Plazmový televízor

Sedacia súprava

Lízing na auto

Súčasné splátky spolu

Nová, znížená splátka

Mesačné zníženie splátok

Poistenie úveru

Pre prípad neočakávaných životných situácii poskytuje Slovenská sporiteľňa svojim klientom možnosť poistenia k úveru. Napríklad v prípade práceneschopnosti alebo straty zamestnania spláca úverové splátky svojho klienta počas celej tejto doby (najviac však 12 splátok). V prípade smrti alebo plnej či trvalej invalidity klienta splatí poisťovňa jednorazovú sumu vo výške nesplateného zostatku úveru. V súčasnosti až 70 % klientov využíva pri spotrebných úveroch poistenie k úveru.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.