Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Koncoročné platby treba zadať včas

Banky 19.12.2009 | 20:55 0 Komentárov

Platby, ktoré majú odísť ešte v roku 2009 z účtu, možno vo VÚB banke zadať aj v posledný deň v roku, teda 31. decembra. Ak majú byť peniaze ešte v tomto roku pripísané aj na účet príjemcu, treba zadať platbu minimálne deň pred koncom roka. Platobný príkaz možno podať na pobočke, ale aj elektronicky cez internet banking, mobil banking či telefonickú službu Kontakt.

Ak je potrebné, aby peniaze odišli z účtu do konca roka, stačí domáci platobný príkaz zadať elektronicky 31.12. do 20.00, zahraničný do 14.00. Pri prevodoch na pobočke je potrebné domáce aj zahraničné platby zadať 31.12. do 12.00. Tieto časy garantujú odpísanie prostriedkov z účtu platiteľa v roku 2009. V prípade, že sú adresované prijímateľovi, ktorý má účet vo VÚB banke, budú mu pripísané ešte v ten istý deň.

Ak majú byť prostriedky pripísané na účet prijímateľa v inej banke ešte v tomto kalendárnom roku, treba na pobočke zadať platobný príkaz už 30.12. do konca pokladničných hodín, v prípade platby do zahraničia už 29.12. do 14.00.  Elektronicky  však stačí domácu platbu zadať až 31.12. do 8.30 ráno, pri zahraničnej platbe je termín 29.12. do 14.00.

Ak klient nestihne zadať platbu v uvedených termínoch, môže využiť tzv. urgentný prevod, ktorý umožňuje domácu platbu do inej banky aj platbu do zahraničia zadať aj 31.12. v doobedňajších hodinách.

Pobočky VÚB banky budú počas vianočných sviatkov (24.-26.12), na Nový rok (1.1.) a na Troch kráľov (6.1.) zatvorené, na Silvestra (31.12.) budú otvorené do 12.00. V ostatných dňoch budú pobočky otvorené podľa štandardných otváracích hodinách.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.