Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Koniec týždňa končil trh v zelených číslach

Investície 06.04.2009 | 18:15 0 Komentárov

V úvode obchodovania prišli na trh správy o počte novovytvorených pracovných miest mimo poľnohospodárstva za marec: -663 tis, pričom sa očakával pokles -650 tis. „Nezamestnanosť narástla na 8,5%. Americká ekonomika už niekoľko mesiacov po sebe stráca mesačne viac ako 500 tis. pracovných miest. Na trh ale stále pozitívne pôsobili správy o 1,1 bld. USD balíku, na ktorom sa dohodla G20 na stimuláciu ekonomiky a nové účtovné pravidlá pre banky,“ píše sa v analýze spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p.,a.s.

Záver týždňa skončil v pozitívnom duchu: PX 824 +2,59%, BUX 12056 +2,5%, WIg20 1668 +2,4%, DAX 4385 +0,07%, ATX 1824 +1,79%. SPX 842,5 +0,97%, Nasdaq 1621 +1,2%. Nákupná nálada na bankách pokračovala v Prahe sa kupovali akcie Komerčnej banky +8,67% a Erste bank +3,63%.

Maďarské akcie posúval vyššie Mol +1,55%. V Poľsku vládal až agresívna nákupná nálada Bioton +7,41%, BRE bank +6,96%, Pekao +8,37%. Nemecké akcie zavreli bez výraznej zmeny, hlavne v dôsledku korigovali RWE -4,13% a Volkswagenu -2,69%. „V Rakúsku v skokovom raste pokračovala Raiffaisen bank +11,11% a slušne pridalo aj RHI +5,01%. Americké akcie dokázali aj napriek úvodnej korekcii smerom dole rásť,“ uvádza sa v analýze spoločnosti CAPITAL MARKETS,o.c.p.,a.s.