Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Kreditky do každého počasia

Banky 22.05.2009 | 14:44 0 Komentárov

Cestu do zahraničia si už dnes ani nevieme predstaviť bez platobnej karty. K tým najlepším na cestovanie patria kreditné karty American Express Blue a Gold. V tejto sezóne prinášajú navyše množstvo vylepšení. Jedným z nich je cestovné úrazové poistenie, ktoré máte k dispozícii bez ohľadu na to, či ste kartu použili pri platení zájazdu, alebo letenky. Nové asistenčné služby oceníte nielen v zahraničí, ale napríklad aj v prípade, že si doma zabuchnete dvere.

S modrou Blue od American Express získate automaticky cestovné úrazové poistenie až do 75 000 USD. Úplnou novinkou je aj bezplatné poistenie liečebných nákladov až do výšky 250 000 USD. Modrá karta vám okrem toho zabezpečí bezplatné poradenstvo pred vycestovaním a spoľahnúť sa ňu môžete kedykoľvek sa v zahraničí dostanete do núdzovej situácie. Napríklad aj v prípade potreby tlmočníka, či nedostupnosti potrebného lieku. Karta Blue je nadaľej jedinou kartou na Slovensku, s ktorou získavate zľavu na všetky nákupy, pretože VÚB banka vám vráti späť 0,5% z každej platby kartou. „A všetkým novým klientom, ktorí požiadajú o túto kartu do konca júna, vrátime späť až 3% z každého nákupu počas nasledujúcich dvoch mesiacov,“ dodáva Eva Muroňová, riaditeľka odboru platobných kariet VÚB banky.

Zlatá American Express Gold je určená najnáročnejším klientom. Ak ste jej držiteľom, nová služba Priority Pass vám otvorí dvere do vyše 600 letiskových VIP salónikov vo viac ako 325 mestách po celom svete, kde môžete využiť bezplatné občerstvenie, internet, fax či sprchy. Vďaka ďalšej novinke – balíku služieb Home Assistance – vám poisťovňa sprostredkuje a uhradí náklady na vhodného opravára či remeselníka v prípade havarijnej situácie, napríklad pri zabuchnutí vchodových dverí či prasknutom vodovodnom potrubí. Preplatí vám aj náklady na hovory uskutočnené zo strateného alebo odcudzeného telefónu a rovnako náklady spojené s náhradou stratených dokladov alebo kľúčov od auta či bytu.

Zlatá karta okrem nadštandardného úrazového poistenia (do 150 000 USD) a poistenia liečebných nákladov (do 250 000 USD) ponúka aj celú škálu asistenčných služieb. Napríklad v prípade potreby naliehavého odchodu domov vám American Express zabezpečí dopravu a uhradí náklady spojené s predčasným návratom. V prípade meškania lietadla, či batožiny môžete dostať až 750 USD a ďalších 1250 USD, ak sa batožina stratí. Súčasťou karty je aj poistenie zakúpeného tovaru pre prípad poškodenia alebo krádeže až do výšky 5 000 USD ročne.

Revolvingové kreditné karty American Express Blue a Gold vydáva na Slovensku exkluzívne VÚB banka. Obe poskytujú držiteľom až 50-dňové bezúročné obdobie a prístup k tisíckam zliav v hoteloch, reštauráciách a obchodoch na Slovensku a v zahraničí. Tak, ako všetky ostatné karty VÚB banky, sú aj karty American Express bezplatne poistené proti zneužitiu v prípade straty alebo krádeže.

VÚB je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na Slovensku poskytuje svoje služby prostredníctvom 216 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. VÚB banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.