Utorok 17. septembra. Meniny má Olympia

Kríza bývania: Konferencia Hypotéka 2019 poskytne priestor pre diskusiu českých a slovenských odborníkov

Bývanie 19.08.2019 | 10:40 0 Komentárov

Českým hypotekárnym prostredím v poslednom roku otriaslo niekoľko zásadných zmien v oblasti regulácie, výkladu legislatívy ako aj vplyv trhu rezidenčných nehnuteľností. Aktuálny prepad objemu hypotekárnych úverov má viacero príčin a komplexné odpovede na aktuálne otázky možno nájsť iba v odbornej diskusii naprieč trhom. Najvýznamnejší českí aj slovenskí odborníci sa preto stretnú v Prahe na konferencii Hypotéka 2019.

Stretnutie otvorí generálny riaditeľ Hypoteční banky, Jiří Feix, prezentáciou na tému „Aké sú pravidlá prežitia v súčasnej bitke o klienta?“ Do diskusie o situácii na českom a slovenskom hypotekárnom trhu sa zapojí aj Jan Frait z Českej národnej banky a Marek Ličák z Národnej banky Slovenska.

Ďalšie bloky diskusie sa budú venovať digitalizácii hypotekárneho produktu ako aj problematike predčasného splatenia hypotéky. V panelovej diskusii vystúpi napríklad Michael Pupala z Wüstenrot Financial Group, Filip Hanzlík z Českej bankovej asociácie, Vojtěch Belling z ČNB či Jan Sadil z ČSOB.

Popoludňajší program konferencie sa zameria na (ne)dostupnosť bývania a vplyv aktuálneho vývoja na trhu nehnuteľností. Kríza bývania sa nedotýka iba poskytovateľov hypoték. Záverečný blok sa preto bude venovať pohľadu klienta a socioekonomickým aj urbánnym súvislostiam.

Rozdiely a aj podobnosť situácie na českom a slovenskom hypotekárnom trhu nám môžu byť v mnohom príkladom i varovaním. Aj preto sa do diskusií s českými odborníkmi okrem Mareka Ličáka z NBS pripojí tiež Peter Golha z Tatra banky a Zdenko Štefanides z VÚB.

trinásty ročník konferencie Hypotéka sa uskutoční 26. septembra v hoteli Andel ‚s na pražskom Smíchove. Tejto významnej akcie na aktuálnu tému hypotekárneho trhu sa každoročne zúčastňujú vrcholní predstavitelia bánk, stavebných sporiteľní, technologických i poradenských spoločností. Viac informácií o programe, ako aj o časovo obmedzenej akcii 3 za cenu 2, nájdete na stránkach konferencie.