Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

mBank sa v roku 2009 zameria na nové typy úverov

Banky 29.01.2009 | 22:07 0 Komentárov

Po úspešnej eurokonverzii plánuje najmladšia slovenská banka mBank pokračovať v nastolenom trende poskytovania zaujímavých produktov a služieb. Prístup k úverovým produktom umožní aj živnostníkom.

Jednou z jej prvých priorít pre tento rok je spustenie predajakreditných kariet  (mKREDITKA). „Klientom poskytneme pri kreditných kartách tri rôzne tarify. Jednu z kariet plánujeme uviesť na trh bez poplatku, keďže politiku nulových poplatkov aplikujeme pri väčšine našich služieb," uviedol Marek Duban, generálny riaditeľ mBank na Slovensku.

Vývoj nových úverových produktov banka zameria predovšetkým na produkty pre financovanie spotreby. Pripravované  účelové spotrebné úvery  budú orientované na financovanie vybavenia domácnosti, rekonštrukcie bývania, ale aj na nákup automobilov. Pri vývoji úverových produktov mBank neobíde ani podnikateľov. „Pri nich sa zameriame na dva základné produkty –  kontokorenty a kreditné karty. V prvej fáze budú  určené živnostníkom, ktorí mali na Slovensku zo všetkých podnikateľských segmentov tradične najťažší prístup k úverom," približuje M. Duban.

Kľúčovým obchodným cieľom mBank v tomto roku je prekonať hranicu 100.000 klientov, ktorým bude následne v rámci cross-sellingu ponúkať ďalšie produkty. Pôvodne mala mBank dosiahnuť túto métu po troch rokoch prítomnosti na trhu. Už po vyše roku pôsobenia na Slovensku pritom získala viac ako 60.000 klientov, ktorí si otvorili takmer 100.000 bežných a sporiacich účtov.

Keďže mBank je primárne internetová banka, bude hľadať aj priestor na vylepšenia vo svojom internet bankingu. Bude pritom prihliadať aj na požiadavky klientov, ktoré získava z diskusného fóra na svojej webovej stránke.

Jednou z už zrealizovaných noviniek v roku 2009 je spustenie prijímania zahraničných platieb. mBank na tento účel využíva medzinárodný systém TARGET 2, ktorý umožňuje vykonávať platby v EUR v rámci Európskej únie v priebehu niekoľkých minút. Odosielanie platieb do zahraničia plánuje mBank umožniť klientom v ďalšej fáze.