Piatok 25. septembra. Meniny má Vladislav

mBank umožňuje ako prvá na Slovensku svojim klientom chrániť platby v zahraničí priamo v aplikácii

Banky 13.08.2020 | 16:43 0 Komentárov

Klienti mBank si môžu zablokovať výbery z bankomatov s tzv. surcharge poplatkom. Majú tiež možnosť zablokovať magnetický prúžok na svojej platobnej karte.

mBank nedávno ako prvá banka na Slovensku zaviedla možnosť zablokovať výber z bankomatov, ktoté účtujú  surcharge poplatok. Klient si môže nastaviť zákaz výberu zo zahraničných bankomatov, ak zaň cudzia banka účtuje poplatok. Ak si klient v aplikácii zvolí možnosť, že odmietne výbery z bankomatov, ktoré si zaň účtujú poplatok, bude takýto výber automaticky zamietnutý.

Klienta tak žiadne nežiaduce poplatky neprekvapia. V prípade, že sa aj tak rozhodne pre výber s poplatkom, môže si v aplikácii túto službu deaktivovať alebo nájde iný bankomat, ktorý takýto poplatok neúčtuje.

Druhou zásadnou novinkou, ktorú mBank prináša na slovenský trh je možnosť dočasne zablokovať magnetický prúžok na platobnej karte. „Je to užitočná bezpečnostná funkcionalita, vďaka ktorej môžu klienti svoju kartu stále používať pri bezkontaktných platbách či výberoch, ale aj pri kontaktných operáciách s použitím PIN kódu, pri ktorých je karta priamo vložená do bankomatu či platobného terminálu. Zároveň ich karta zostáva najmä v zahraničí chránená proti tzv. skimmingu, teda zneužitiu skopírovaných údajov z magnetického prúžku bez vedomia držiteľa karty, napríklad pri výbere z bankomatu,“ hovorí Petr Žabža, riaditeľ pre akvizíciu nových klientov mBank.

mBank je digitálna banka. „Priemerne sa klient do aplikácie mBank prihlási 11-krát mesačne. Je však potrebné dodať, že toto číslo by bolo vyššie, naši klienti však vidia zostatok či čiastku platby aj bez prihlásenia, v push notifikáciách. Až 75 percent používateľov našej mobilnej aplikácie si jej najnovšiu verziu aktualizuje každý mesiac,“ hovorí Tomáš Reytt, riaditeľ pre digitálne kanály, pobočky a externých partnerov mBank.

Medzi ďalšie zaujímavé informácie patrí aj to, že najviac využívaným operačným systémom je Android 9, ktorý používa až polovica klientov s operačným systémom Android. V tesnom závese nasleduje Android 10. Medzi najpoužívanejšie smartfóny patria Huawei P30 lite , Huawei P20 lite, Redmi Note 7 a Samsung S8.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial