Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

mBank zvyšuje úrokové sadzby termínovaných vkladov

Banky 24.08.2009 | 18:25 0 Komentárov

Objem vkladov banky dlhodobo rastie medzimesačne o 5%.

On-line banka mBank od dnešného dňa zvýšila úrokové sadzby na depozitnom produkte s viazanosťou (mVKLAD). Sadzby zvýšila o 0,1% p.a. pri vklade na 3 mesiace na aktuálnu výšku 2,3 % p.a. a pri vklade na 6 mesiacov na 2,5 % p.a. Tieto sadzby sú vo väčšine prípadov aj o jedno percento vyššie, ako ponúkajú ostatné banky na Slovensku pri termínovaných účtoch s rovnakou viazanosťou. Sadzba pri vklade na 12 mesiacov ostáva v mBank naďalej bezo zmeny na úrovni 3 % p.a. Úrokové sadzby sú nemenné počas celej doby sporenia.

„Nadštandardné zhodnotenie úspor patrí popri bežnom účte bez poplatkov tradične medzi rozhodujúce dôvody, prečo si väčšina klientov volí mBank. Súčasný vývoj európskeho medzibankového trhu praje vkladom s dlhšou viazanosťou, pri ktorých vieme klientom poskytnúť lepšie podmienky. Vklady s viazanosťou do jedného roka sa preto medzi našimi klientmi tešia čoraz väčšej obľube. Svedčí o tom aj skutočnosť, že objem vkladov v mBank dlhodobo rastie. Banka zaznamenáva pravidelné medzimesačné prírastky vkladov približne o 5%, pričom celkový objem vkladov v mBank dosiahol už 253 mil. eur. V porovnaní so zvyškom bankového sektora, kde od začiatku roka objem vkladov zväčša stagnuje, alebo mierne klesá, je to pre našu banku potešujúci fakt,“ uviedol Marek Duban, generálny riaditeľ mBank na Slovensku.

mBank rovnako poskytuje nadštandardné úročenie aj pri vkladoch bez viazanosti na sporiacom účte eMAX plus vo výške 1,8 % p.a. a na sporiacom účte eMAX so sadzbou 1,3 % p.a.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.