Pondelok 09. decembra. Meniny má Izabela

Na trhu je nový fond zameriavajúci sa na komunikačné odvetvie

Investície 17.01.2019 | 12:55 0 Komentárov

Spoločnosť Fidelity International oznámila spustenie nového fondu, ktorý sa bude zameriavať na investičné príležitosti v odvetví komunikačných služieb.

Bezprecedentný rast a globálny dopad spoločností z odvetvia komunikačných služieb v uplynulých rokoch poskytujú aktívnym investičným manažérom zaujímavú príležitosť zviesť sa na vlne rýchleho tempa inovácií v tomto sektore.

Nový fond “Global Communications Fund” poskytuje klientom unikátnu príležitosť investovať do sektora komunikačných služieb na novo definovaného štandardom GICS (Global Industry Classification Standard). Fond bude aktívne identifikovať najlepšie investičné príležitosti v tomto odvetví na celom svete, vrátane rozvíjajúcich sa trhov. Jeho cieľom je poskytovať dlhodobý kapitálový rast.

Investície vo fonde bude spravovať Sumant Wahi, ktorý bol nedávno menovaný za portfólio manažéra vo Fidelity. Sumant Wahi má 18 ročné skúsenosti. Začínal v technologických spoločnostiach. Neskôr pracoval ako výskumný analytik pokrývajúci technológie, média a telekomunikačné spoločností (TMT). Svoju investičnú kariéru začal v roku 2008 v spoločnosti Redburn, kde pracoval ako šéf oddelenia výskumu technológií. V spoločnosti Fidelity pôsobí od roku 2014 na pozícií: senior akciový analytik.

Sumant Wahi, portfólio manažér vo Fidelity International hovorí: „V minulých rokoch sa spôsob, akým ľudia medzi sebou komunikujú, hľadajú informácie a zábavu, podstatne zmenil. Došlo k tomu aj vďaka evolúcií a následnej integrácií internetu, médií a telekomunikačných spoločností. Komunikačné služby fungujú ako spojivo medzi jednotlivými sektormi a geografickými regiónmi. Ponúkajú preto jedinečné a atraktívne príležitosti v rôznych častiach sveta.”

Fond má podľa britskej legislatívy formu Open Ended Investment Company – OEIC. Je registrovaný v Luxemburgsku ako SICAV.