Pondelok 20. augusta. Meniny má Anabela

Na trhu poľnohospodárskych produktov vznikne nový globálny líder

Ostatné správy 25.07.2018 | 15:44 0 Komentárov

Nadnárodná agrochemická spoločnosť DowDuPont (NYSE: DWDP) založila novú spoločnosť Corteva Agriscience. Sústredí do nej všetky aktivity týkajúce sa poľnohospodárstva. Spoločnosť sa bude samostatne obchodovať na finančných trhoch.

Na trhu poľnohospodárskych komodít tak čoskoro začne pôsobiť nová značka. Na trhu bude dodávať osivá a s nimi spojené technológie, prípravky na ochranu plodín a s riešenia pre digitálne poľnohospodárstvo. Vznikne tak nový globálny líder v produktoch a službách pre poľnohospodárstvo pôsobiaci vo viac než 130 krajinách.

Corteva Agriscience vznikne odštiepením poľnohospodárskej divízie DowDuPont. Bude nezávislou verejne obchodovanou spoločnosťou. „Divízia kombinuje silné stránky DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection a Dow AgroSciences. Spoločnosť neustále pracuje na nových produktoch, ktoré sú výsledkom prepojenia aktívnej chémie a technológií,“ uvádza vo vyhlásení koncern DowDuPont.

„Našim cieľom je zvýšiť produktivitu farmárov, ale blahobyt a zdravie spotrebiteľov, ktorí konzumujú potravinárske výrobky,“ hovorí James C. Collins prevádzkový šéf firmy. „S vyváženým produktovým portfóliom, takmer storočnými skúsenosťami a silným inovačným potenciálom sa Corteva Agriscience stane lídrom trhu zameraným na celý potravinový trh,“ dodáva.

DowDuPont  je holdingovou spoločnosťou pozostávajúcou zo spoločnosti Dow Chemical Company a spoločnosti DuPont. Zameriava sa na sektory poľnohospodárstva, vedy o materiáloch a špeciálnych produktoch, ktoré budú orientované na produktívne inovácie založené na vedeckých poznatkoch.