Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

Najviac klientov nebude úver splácať v decembri

Banky 04.12.2009 | 12:54 0 Komentárov

VÚB banka už dva mesiace ponúka pri spotrebných úveroch možnosť pravidelného vynechania jednej splátky ročne. Vybralo si ju už takmer 500 klientov a väčšina z nich sa rozhodla úver nesplácať v decembri. Vďaka vynechaniu splátky sa im na jeden mesiac do roka finančne uľaví a ešte aj ušetria, pretože na úrokoch a poplatkoch zaplatia menej.

„Ľudia si chcú od splácania oddýchnuť najmä počas Vianoc, kedy majú najväčšie výdavky. Preto si až 68% klientov za svoj „šťastný mesiac“ vybralo december“ hovorí Ľubica Foltánová, riaditeľka odboru Produktový manažment VÚB banky a dodáva: „Ďalších 23% uvažovalo podobne a zvolilo si január, kedy sa zasa väčšina z nás potrebuje finančne zotaviť po náročnom období.“

Výška mesačnej splátky je v porovnaní s klasickým splácaním o málo vyššia, no vďaka tomu, že počet splátok je nižší, klient celkovo zaplatí na úrokoch menej. Ušetrí aj preto, že počas „šťastného mesiaca“ neplatí nielen splátku, ale ani poplatok za vedenie úverového účtu. Napríklad pri klasickej bezúčelovej flexipôžičke vo výške 3 000 EUR so splatnosťou na 5 rokov a úrokovou sadzbou 9,9% by mesačná splátka predstavovala necelých 64 EUR a klient by celkovo vrátane všetkých poplatkov zaplatil 3 985 EUR. Ak by sa rozhodol jeden mesiac v roku vynechať, mesačná splátka by bola 68 EUR a celkovo by zaplatil len
3 905 EUR. Ušetril by tak až 80 EUR.

Pravidelné vynechanie splátky je možné tak pri bezúčelovej flexipôžičke, ako aj pri účelových flexipôžičkách na auto a bývanie. Služba platí počas celej splatnosti úveru a jej poskytnutie je bezplatné.

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na Slovensku poskytuje svoje služby prostredníctvom 212 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.

_____________________