Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Nevpustite krízu do svojej peňaženky!

Herečka Michaela Čobejová a štátny tajomník Ministerstva financií SR František Palko včera euro mincami slávnostne pokrstili publikáciu „Nevpustite krízu do svojej peňaženky“ s podtitulom „100 + 1 otázok k finančnej kríze“.

Ako správni krstní rodičia zaželali tejto knižnej novinke veľa čitateľov, ktorým rady a odporúčania pomôžu pochopiť vplyv a dopad krízy na ich financie a domácnosť a zároveň im ponúkne aj praktické rady ako nevpustiť krízu do svojej peňaženky.

Ako vznikla a dokedy bude finančná kríza trvať? Ako ovplyvní každodenný život nás všetkých? Ako sa správať, aby sme zmiernili jej dopady na našu peňaženku? To sú len niektoré otázky, s ktorými sa ľudia stretávajú pri sledovaní denných správ plných informácií o finančnej kríze. Odpovede na ne sa však získavajú ťažšie, najmä odpovede aktuálne, ktoré vychádzajú zo slovenských reálií, zo slovenského prostredia. Publikácia „Nevpustite krízu do svojej peňaženky“ pomôže ľahkým a zrozumiteľným zorientovať sa v množstve podobných otázok.

Autorom publikácie je nezávislý analytik Michal Nalevanko, ktorý pri príprave knihy spolupracoval s tímom Partners Group SK. Autor knihy sa viac ako 10 rokov zaoberá finančnými a ekonomickými analýzami a dôchodkovým systémom a jeho vecné a nadčasové rady sú prítomné v celej knihe.

Kniha bude dostupná vo vybraných sieťach kníhkupectiev na celom Slovensku a taktiež priamo na objednávku v Partners Group SK na tel. čísle: 02/62802702 alebo na mailovej adrese: info@partnersgroup.sk .

Cena publikácie je: 6,60 EUR.

Obsah knihy:

1. Predslov
  2. Prečo sa nás finančná kríza týka
  3. Kde a ako hľadať pomoc
  4. Banky v čase krízy
  5. Úvery – pred podpisom dvakrát čítaj
  6. Investovať, alebo počkať
  7. Budúcnosť sa oplatí poistiť
  8. Môj dôchodok
  9. Finančnú krízu môžete využiť vo svoj prospech aj vy

Autor knihy

Michal Nalevanko – finančnými a ekonomickými analýzami sa zaoberá viac ako 10 rokov. Popri štúdiu na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave pracoval ako ekonomický reportér Burzových novín, finančnej prílohy denníka Hospodárske noviny. Od roku 1997 bol výkonným šéfredaktorom Koruny, finančnej a ekonomickej prílohy Národnej obrody. V roku 1999 spoluzakladal Kapitál, ekonomickú prílohu denníka SME. V období rokov 2000 – 2002 bol hlavným korešpondentom a analytikom spravodajsko-analytického servisu spoločnosti Euromoney so sídlom v Londýne. Ako jediný ekonomický reportér bol v septembri 2001 prizvaným účastníkom bratislavského stretnutia The Mont Pelerin Society, združujúcej najprestížnejších svetových ekonómov, nositeľov a laureátov Nobelovej ceny za ekonómiu, politikov, filozofov, finančníkov a literátov.

V roku 2002 začal pracovať ako ekonóm a analytik v reformnom tíme Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, zodpovednom za prípravu a zavedenie systému starobného dôchodkového sporenia (II. pilier) a transformáciu dobrovoľného dôchodkového systému (III. pilier). Zastupoval Slovenskú republiku v príslušných pracovných výboroch medzinárodných ekonomických autorít (Európska komisia, OECD) a v konzultáciách so Svetovou bankou, MMF a ďalšími inštitúciami. Od roku 2007 viedol ako hlavný štátny radca odbor ekonomických a sociálnych analýz, bol zodpovedný najmä za oficiálne výstupy rezortu práce a vlády SR týkajúce sa všetkých subsystémov dôchodkového systému a prípravu zodpovedajúcich analytických dokumentov.

Od júna 2008 je spoluzakladateľom analytickej a konzultačnej spoločnosti The Benchmark Research & Consultancy.