Sobota 16. decembra. Meniny má Albína

Nezamestnanosť sa v USA stabilizuje, NWR dostalo zákazku za 15 mld. Kč

Investície 19.06.2009 | 11:26 0 Komentárov

Trhy v štvrtok mierne rástli: PX 922 +0%, BUX 15370 +0,62%, WIG20 1927 +0,1%, DAX 4837 +0,78%, ATX 2027 +0,35%. SPX 918 +0,84%, Nasdaq 1807 -0,02%. „V Prahe sa nakupovali najmä akcie NWR +6,45% po správe, že budú dodávať spoločnosti Voestalpine uhlie koks v hodnote 15 mld. Kč; predchádzajúce poklesy korigovali akcie Erste bank +1,05%,“ uvádza sa v analýze spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.

V Maďarsku rástli akcie OTP bank +2,8%. V Poľsku sa index držali nad nulou akcie mediálnej spoločnosti AGORA +5,17%, rástli aj plynári PGNIG +5,45%, klesali akcie Pekao -1,34% a Lotos -1,22%. V Nemecku slušne začali rásť akcie E.ON +2,31%, Deutche telecom +2,89%, Deutche bank +3,45%. . V Rakúsku slušne posilnili akcie BWIN +4,4%, Erste bank +2,43%, Telekom Austria +4,48%, oslaboval Wienerberger -3,78%, Zumtobel -5,54%. V USA narástol počet týždňových žiadostí v nezamestnanosti na 608 tis. čakalo sa 604 tis, celkový počet žiadostí ale výrazne poklesol. „Prekvapili čísla z Philadelfia FED -2,2% čakal sa pokles -17%, ide o index sledujúci výrobnú dôveru v oblasti Filadelfie. Moody´s včera znížila výhľad amerických oceliarní na „negative“,“ uzatvára analýza spoločnosti CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.