Pondelok 24. septembra. Meniny má Ľuboš, Ľubor

NOVIS prešla do cloudu od IBM

Poistenie 20.08.2018 | 14:58 0 Komentárov

Poisťovňa NOVIS prechádza na cloudové spracovanie dát od spoločnosti IBM. To by malo zefektívniť obchodné procesy poisťovne a zrýchliť jej prijímanie inovácií.

NOVIS presúva svoje IT systémy do cloudovej infraštruktúry IBM s virtualizáciou VMware. IBM Cloud zrýchľuje digitálnu transformáciu tým, že poskytuje bezpečnú platformu pre vytváranie a rozvoj nových podnikateľských príležitostí prostredníctvom služieb, ako sú analytika, umelá inteligencia či blockchain.

Fungujú tak napríklad aj nemecké súkromné poisťovne, či najväčšia nemecká štátna zdravotná poisťovňa, ktorá takto uchováva elektronickú zdravotnú dokumentáciu 17,5 miliónov svojich zákazníkov.

„Cloud computing ponúka významné zlepšenia. Pomáha nám transformovať a optimalizovať naše operácie, zlepšovať správu a transparentnosť, ako aj rýchlo meniť našu obchodnú stratégiu v závislosti od požiadaviek našich zákazníkov,“ hovorí Siegfried Fatzi, generálny riaditeľ poisťovne NOVIS.

„NOVIS je jedným z príkladov, ako môže IBM pomôcť zákazníkom presadiť sa na svetových trhoch s požadovanou rýchlosťou, škálovateľnosťou a elasticitou,“ dodáva Zuzana Kocmaníková, generálna riaditeľka spoločnosti IBM v Českej republike a na Slovensku.

Poisťovňa NOVIS v súčasnosti pôsobí na trhoch v Rakúsku, Nemecku, na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku, Poľsku a Fínsku. Od minulého roku pôsobí aj v Taliansku a od začiatku roka 2018 vo Švédsku a na Islande.