Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Nový spôsob ako pomáhať: UniCredit Bank a OZ Magna Deti v núdzi pripravili unikátny projekt

Banky 11.06.2009 | 13:10 0 Komentárov

Občianske združenie Magna Deti v núdzi spolu s UniCredit Bank pripravili unikátny charitatívny projekt spájajúci bankový produkt a pomoc deťom v rozvojových krajinách. „Ide o nový, dvojstranný model pomoci prostredníctvom kreditnej karty, kde prispieva banka aj klient, čím sa znásobuje príspevok na pomoc a zároveň podporuje partnerský rozmer medzi bankou a klientom“, vysvetľuje generálny riaditeľ UniCredit Bank Jozef Barta, ktorý osobne podporuje prostredníctvom Magny 2 deti v Kambodži – 7 ročného Cheatra a 9 ročného Socheata.

Princíp spočíva v tom, že držiteľ kreditnej karty aj samotná banka prispievajú pri každej platbe celkovo jedným percentom z objemu realizovanej bezhotovostnej transakcie na účet Magna  Deti v núdzi. V praxi to znamená, že „každý klient banky, ktorý sa rozhodne pre jedinečnú kreditnú kartu, automaticky prispieva pri každej bezhotovostnej platbe na pomoc deťom vo výške 0,5 % z každej zrealizovanej transakcie“, dodáva Jozef Barta. Ďalšie 0,5 % z takto zrealizovanej platby uhrádza banka, pričom UniCredit Bank venuje na podporu detí aj 50 % z ročného poplatku za každú Magna kartu.

„Tento unikátny projekt prináša ľahký a efektívny spôsob, ako môže každý z nás urobiť zmenu, a to jednoducho, len samotným používaním kreditnej karty. Naše občianske združenie používa až 90% prostriedkov na priamu humanitárnu a rozvojovú pomoc, takže držitelia kreditnej karty sa aj teraz môžu spoľahnúť, že ich prostriedky sa neminú na našu réžiu, ale využijú sa poctivo a efektívne na priamu pomoc ľuďom v núdzi“ , povedal výkonný riaditeľ OZ Magna Deti v núdzi Martin Bandžák.

Klienti budú informovaní o použití venovaných finančných prostriedkov na web stránke
magna.sk
.