Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Objavte poklad vo vašom regióne

Banky 18.03.2009 | 09:40 0 Komentárov

Nadácia VÚB rozdelí v rámci tretieho ročníka programu Poklady môjho srdca 66 000 eur. Peniaze sú určené na obnovu kultúrnych pamiatok a prírodného bohatstva v regiónoch. O grant do výšky 6600 eur možno požiadať do 17. apríla 2009.

Ak viete o kultúrnom, či prírodnom objekte, ktorý potrebuje pomoc, máte výbornú príležitosť získať na jeho záchranu finančné prostriedky. O grant môžu požiadať mimovládne organizácie a samospráva. Cieľom grantového programu je podporiť finančne menej náročné projekty, napríklad rekonštrukcie drobných kultúrnych a prírodných pamiatok, reštaurovanie drobných umeleckých objektov/artefaktov, obnovenie turistického chodníka, parku apod.

Vďaka programu Poklady môjho srdca sa podarilo zachrániť už 16 pokladov v rôznych kútoch Slovenska. "Na Slovensku je množstvo nádherných kultúrnych a prírodných pamiatok, ktoré chátrajú vďaka nedostatku peňazí. Veľmi nás teší, že máme za sebou už viacero úspešných projektov a ľudia sa na nás obracajú s dôverou. Aj tento rok im chceme pomôcť zatraktívniť zabudnuté skvosty v jednotlivých regiónoch." povedal predseda Správnej rady Nadácie VÚB a generálny riaditeľ VÚB banky Ignacio Jaquotot.

Nadácia VÚB očakáva, že aj tento rok pomôže ďalším objektom kultúrneho dedičstva. Plánuje podporiť desať až dvanásť projektov v celkovej hodnote 66 tisíc eur. Poklady môjho srdca sú zamestnaneckým programom, preto sa žiadosti o grant podávajú v spolupráci so zamestnancami skupiny VÚB. Postup, ako žiadať o podporu nájdu záujemcovia na  www.nadaciavub.sk.