Piatok 15. decembra. Meniny má Ivica

OTP Leasing mení meno na Credium a rozširuje služby

Ostatné správy 03.02.2009 | 18:04 0 Komentárov

V novom roku 2009 začína „nanovo“ aj obchodná spoločnosť OTP Leasing. Dňa 3. februára zaniká obchodná značka OTP Leasing a nahradí ju Credium. Stane sa tak po tom, ako v novembri 2008 došlo k 100 % predaju spoločnosti OTP Leasing českej spoločnosti Credium, a. s. Tá patrí pod finančnú skupinu Crédit Agricole, ktorá vo Francúzsku pôsobí ako jednotka na trhu.

Spoločnosť pod novou značkou Credium čaká niekoľko zmien, ktoré budú zamerané najmä na rozšírenie ako aj skvalitnenie už existujúcich produktov a služieb.  Medzi novinky patrí napríklad zriadenie call centra a bezplatnej informačnej linky (tzv. zelenej linky), uvedenie novej formy financovania dílerov a obchodných partnerov alebo rozšírenie portfólia produktov. Credium chce okrem toho skvalitniť doteraz existujúce služby, napríklad rozšíriť ponuku poistenia od viacerých poisťovní, stabilizovať obchodnú sieť a udržať si spoluprácu so súčasnými partnermi. Zmena sa udiala aj na poste generálneho riaditeľa, ktorým sa 1. februára stal Mgr. Martin Vetyška. V priebehu februára sa zápisom do obchodného registra zmení aj obchodné meno spoločnosti na Credium Slovakia, a. s. a súčasne dôjde aj k zmene mena poisťovacieho makléra na Optimalit Slovakia, s.r.o.

Spoločnosť OTP Leasing, a. s. vstúpila na slovenský leasingový trh v roku 2002 ako dcérska spoločnosť OTP Banky Slovensko, a. s. a maďarskej spoločnosti Merkantil Bank Rt. Počas svojej existencie si spoločnosť OTP Leasing, a. s. vybudovala pevné postavenie medzi leasingovými spoločnosťami, ktorá poskytuje finančné služby pre fyzické ako aj podnikajúce a nepodnikajúce právnické osoby. Prostredníctvom OTP Leasingu možno financovať nové aj jazdené osobné a nákladné vozidla. Aj napriek všeobecnej stagnácii trhu a poklesu v oblasti niektorých komodít si spoločnosť udržala svoju siedmu pozíciu na slovenskom trhu a vybudovala si silné zastúpenie u predajcov motorových vozidiel rôznych značiek. Od svojho vzniku do konca minulého roku  obslúžila spoločnosť 24 5000 klientov a k dnešnému dňu eviduje viac ako 14 500 aktívnych zmlúv.

Spoločnosť Credium, a. s. bola založená v roku 1997 pod menom ČP Leasing, pričom pod súčasným názvom vystupuje od júla roku 2006. V súčasnosti patrí Credium, a. s. v Českej republike medzi poskytovateľov komplexného finančného riešenia. Spoločnosť sa zameriava na finančný ako aj operatívny lízing, splátkový predaj a účelový úver.  Za minulý rok bolo celkom uzavretých 14 692 zmlúv na financovanie dopravnej techniky. V novembri 2007 Credium, a. s. vstúpila aj na trh spotrebiteľského financovania s novinkou – kreditnou kartou Credium.

Stopercentným vlastníkom spoločnosti Credium, a.s. je francúzska spoločnosť SOFINCO S.A. ktorá sa zameriava na poskytovanie spotrebiteľských úverov, revolvingových úverov, finančného lízingu, outsourcingu a poistenia v 21 krajinách sveta. SOFINCO S.A. spolu so spoločnosťou Credium, a. s. patrí do bankovej skupiny Crédit Agricole, ktorá vo Francúzsku pôsobí ako jednotka na trhu. Celkovo má 44 miliónov klientov v 11-tisíc pobočkách v 23 krajinách. V oblasti korporátneho a investičného financovania podniká v 58 krajinách sveta.