Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Pioneer Investments podporuje finančné vzdelávanie

Investície 17.05.2009 | 23:37 0 Komentárov

Od mája 2009 spúšťa investičná skupina Pioneer Investments v SR vzdelávací projekt Finančná akadémia, ktorý je určený pre študentov slovenských stredných škôl. Cieľom projektu je objasniť základné pojmy z oblasti finančných a kapitálových trhov a zvýšiť tak finančnú gramotnosť žiakov gymnázií a stredných ekonomických či obchodných škôl. Prvé zastávky budú na bratislavských školách. Pilotný projekt Finančnej akadémie zahájila skupina Pioneer Investments už v roku 2008 v Českej republike a bol spočiatku zameraný na základné, neskôr stredné školy.

„Po pozitívnom prijatí Finančnej akadémie v Česku, sme sa rozhodli v tejto aktivite nielen pokračovať, ale rozšíriť ju na Slovensko,“ uvádza Dana Řezníková, riaditeľka marketingu a PR Pioneer Investments v ČR a SR. „Často sa stretávame s tým, že ani dospelí nie sú príliš vzdelaní v oblasti investovania a napriek tomu investujú. Potom ich prekvapí akákoľvek zmena, ktorá na finančných trhoch nastane. Je dobré začať už u tých najmladších. Finančné vzdelávanie považujeme v tomto odbore za kľúčové,“ dodáva Dana Řezníková.

Na projekte budú v blízkej budúcnosti s Pioneer Investments SR spolupracovať štyri bratislavské stredné školy, naplánovaných je celkom štrnásť prednášok:

• Gymnázium Jána Papánka – 18. mája 2009
  • Gymnázium L. Novomeského – 28. mája 2009
  • Gymnázium Grösslingova – 1., 2. a 15. júna 2009
  • Obchodná akadémia Imricha Karvaša – 24. a 25. júna 2009.

Súčasťou prednášky bude vyplnenie dotazníka, ktorý objasní úroveň vzdelania študentov v oblasti financií a interaktívna súťaž. Prednášať študentom bude Miroslav Ovčarik, Country Manager skupiny Pioneer Investments v SR. Miroslav Ovčarik prišiel do skupiny Pioneer Investments v marci 2007 na pozíciu Regional Sales Manager zo spoločnosti Mercuri International, s.r.o.. Významné pracovné skúsenosti získal na Ministerstve financií SR. Vyštudoval Ekonomickú fakultu UMB v Banskej Bystrici, odbor Ekonomika a riadenie malých a stredných podnikov.