Sobota 17. február. Meniny má Jaromír

Pobočky Poštovej banky na poštách prechádzajú rekonštrukciou

Banky 25.01.2018 | 16:16 0 Komentárov

Od januára 2018 sa priehradky Poštovej banky na vybraných poštách menia na pracoviská „Banka na pošte“. Od začiatku tohto roka boli zriadené na 203 poštách a teraz postupne prechádzajú modernizáciou a redizajnom.

Klientov na nich obslúžia odborníci, ktorí aj doteraz pracovali na priehradkách finančných služieb ako zamestnanci Slovenskej pošty alebo ako zamestnanci dcérskej spoločnosti Poštovej banky, PB Partner na vysunutých pracoviskách.

Od nového roka prijalo 158 zamestnancov pošty ponuku stať sa zamestnancami Poštovej banky. „Túto možnosť využilo viac ako 90 % oslovených zamestnancov. Veríme, že sa táto zmena odrazí v skvalitnení našich služieb na poštách,“ hovorí generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko.

Celkovo tak bude mať Poštová banka na poštách 322 svojich zamestnancov. Zmenu prístupu k poskytovaniu finančných služieb na poštách si vyžiadala aj pripravovaná úprava zákona o finančnom sprostredkovaní. Ten bude klásť vyššie nároky na vzdelávanie pracovníkov.

„Banky na pošte“ prinesú okrem vyššieho komfortu pre klienta aj rozšírenie ponúkaných služieb a produktového portfólia. Vďaka tomu

dostanú klienti služby v rozsahu a kvalite ako je zvykom v pobočkách bánk. „V priebehu tohto roku plánujeme doplniť portfólio na vybraných poštách aj o produkty ako sú úver na bývanie či účty pre právnické osoby,“ dodáva A. Zaťko.

Na poštách, na ktorých nebudú zriadené pracoviská „Banka na pošte“, bude aj  naďalej možné vybaviť si základné finančné záležitosti, ako otvoriť bankový účet, vykonať platobný príkaz, zriadiť sporenie, niektoré typy poistení či vybaviť spotrebný úver.

Poštová banka má na Slovensku 50 vlastných pobočiek a viac ako 1 500 kontaktných miest na poštách. „Za kľúčové však považujeme nielen kvantitu predajných miest, ale aj kvalitu ponúkaných služieb. K zvyšovaniu kvality prispeje práve zmena priehradiek finančných služieb na pracoviská „Banka na pošte“, hovorí A. Zaťko.