Sobota 21. júla. Meniny má Daniel

Poštová banka vychádza v ústrety klientom, ktorí sú poškodení povodňami

Banky 11.06.2010 | 14:00 0 Komentárov

Poštová banka vychádza v ústrety klientom, ktorých sa dotkli škody spôsobené povodňami. Ústretové kroky pripravila pre klientov, ktorí v tejto neľahkej situácii budú potrebovať finančné zdroje na pokrytie spôsobených škôd, ako aj pre tých, ktorí v banke aktuálne čerpajú úver a ich nehnuteľnosť bola zasiahnutá povodňami.

Poštová banka sa rozhodla poskytnúť pomocnú ruku klientom z 200 obcí zasiahnutých povodňami, ktorí v rámci tejto neľahkej situácie budú potrebovať finančné zdroje na odstránenie spôsobených škôd. Klientom týchto obcí banka:

• poskytne pôžičku na bývanie s nulovým poplatkom, čím klient získa plnú sumu úveru nezníženú o poplatok 4 %
  • odpustí poplatok za vedenie úverového účtu po dobu jedného roka a v neposlednom rade
  • umožní bezplatný odklad splátok po dobu 3 mesiacov už pri podpise zmluvy o úver (prvá splátka teda nastane až 4 mesiace po načerpaní úveru)

Samozrejmosťou je, že v prípade potreby pôžičku na bývanie klient získa:

• bez založenia nehnuteľnosti a bez ručiteľa
  • bez dokladovania vynaložených prostriedkov v podobe bločkov a faktúr
  • bez potvrdenia o príjme a bez poplatku za predčasné splatenie

Tým klientom postihnutých oblastí, ktorí už v Poštovej banke splácajú úver na bývanie a ich nehnuteľnosť bola poškodená povodňami, banka umožňuje:

• predĺženie splatnosti úveru, čím sa znížia ich mesačné splátky úveru,
  • konsolidáciu existujúcich úverov so znížením splátky a dodatočnou finančnou podporou.

Okrem toho sa Poštová banka rozhodla upraviť aj proces vysporiadania pohľadávok voči svojim klientom zo zaplavených oblastí a k týmto klientom pristupovať individuálne.

„Uvedomujeme si, že ľudia, ktorým povodne spôsobili nemalé škody, budú v týchto dňoch potrebovať finančné rezervy, s ktorými ich rodinný rozpočet nepočítal. Práve preto sme sa rozhodli vyjsť im týmito krokmi v ústrety a aspoň čiastočne zmierniť dopad rozsiahlych škôd na ich každodenný život,“ uviedol Igor Barát, člen predstavenstva Poštovej banky.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.