Pondelok 23. júla. Meniny má Oľga

Prevádzkový výsledok Generali vlani rástol

Poistenie 19.03.2018 | 13:13 0 Komentárov

Prevádzkový výsledok skupiny Generali na Slovensku dosiahol najvyššiu úroveň v histórii (4,9 mld. eur), čistý zisk bol vo výške 2,1 mld. eur a dividendy zaznamenali medziročný nárast o šesť percent.

Prevádzkový výsledok skupiny vo výške 4,9 mld. eur predstavuje historicky najlepšie číslo a ide o medziročný nárast o 2,3 percenta. “Bol dosiahnutý vďaka výkonnosti segmentu životného poistenia, aktivitám v oblastiach Investments, Asset & Wealth Management ako aj vďaka rýchlejšiemu znižovaniu nákladov,” komentuje spoločnosť

Prevádzková rentabilita vlastného kapitálu, hlavný cieľ ziskovosti, dosiahla úroveň 13,4 percenta a je v súlade s plnením strategického plánu (>13%).Čistý zisk dosiahol 2,1 mld eur, čo je nárast o 1,4 percenta, vďaka zlepšeniu  prevádzkových výsledkov ako aj priaznivému vývoju ostatných položiek.

Z pohľadu obchodu dosiahlo hrubé predpísané poistné stabilnú úroveň 68,537 mld eur (-0,2%).  V segmente životného poistenia, ktoré bolo vo výške 47,788  mld eur nastal mierny pokles (-1%), naopak k nárastu o 1,7% došlo v segmente neživotného poistenia na 20,7 mld eur.

Kombinovaný ukazovateľ v neživotnom poistení na úrovni 92,8 percenta (+0,5%) nás radí na prvé miesto spomedzi veľkých európskych poskytovateľov poistenia a je súlade s preukázanými výsledkami Skupiny v rámci projektu „Technical Excellence“.

Hodnota nového obchodu (NBV) v životnom poistení sa zlepšila (+53,8%)  a dosiahla úroveň 1,8 mld. eur.

Regulatórna miera solventnosti – ktorá predstavuje regulatórny pohľad na kapitál Skupiny dosiahla úroveň 208 percenta (178% na konci roka 2016).

„Máme výbornú pozíciu na dosiahnutie našich cieľov, ktoré sme si vytýčili na rok 2018. Vzhľadom k týmto výsledkom predstavenstvo navrhne dividendu vo výške 0,85 eur na akciu, čo predstavuje nárast o šesť percent z úrovne 0,80 eur v roku 2016,“ povedal CEO Skupiny Philippe Donnet.