Pondelok 25. septembra. Meniny má Vladislav

Prevádzkový zisk Generali dosiahol najvyššiu hodnotu v histórii

Poistenie 17.03.2017 | 10:42 0 Komentárov

Prevádzkový výsledok poistnej skupiny Generali dosiahol najvyššiu úroveň v histórii. Čistý zisk a dividendy sú najvyššie za posledných 9 rokov.

Prevádzkový výsledok skupiny dosiahol 4,83 mld. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 0,9 percenta. V segmente životného poistenia došlo k zlepšeniu o 5,5 percenta, a v segmente neživotného poistenia o 2,9 percenta.

Prevádzková rentabilita vlastného kapitálu dosiahla úroveň 13,5 percenta, čím tretí rok za sebou splnila strategický cieľ (>13%).

Vďaka zlepšeniam v prevádzkovom výkone dosiahol čistý zisk úroveň 2,081 mld eur, čo je 2,5% medziročný nárast. Tento rast čistého zisku sa dosiahol napriek nižším plánovaným realizovaným príjmom v súlade so stratégiou zachovania budúcej ziskovosti a je dôkazom kvality výsledkov.

Z pohľadu obchodu dosiahlo hrubé predpísané poistné 70,5 mld. eur (- 3,9 %). V segmente neživotného poistenia došlo k zlepšeniu na 20,783 mld eur (+2, 1%), zatiaľ čo segment životného poistenia dosiahol úroveň 49,730 mld (-6,3 %).

Nová produkcia vyjadrená ročným poistným APE dosiahla 4,847 mld. eur (-6,6 %). Zlepšila hodnota nového obchodu (NBV) na úroveň 1,256 mld eur (+14,6%), s vyššou maržou nového obchodu (NBM) na úrovni 25,9 %.

„Tieto výsledky sú dôkazom našej schopnosti plniť si záväzky. Prevádzkový výsledok a generovanie cash-flow dosiahli najvyššiu úroveň v histórii, pričom boli poháňané ďalšími zlepšeniami výkonu v rámci celej skupiny. S ohľadom na naše vynikajúce výsledky a pevnú kapitálovú pozíciu sme odporučili dividendu vo výške 0,80 €, čo predstavuje nárast o 11,1% oproti predchádzajúcemu roku,“ povedal CEO Skupiny Philippe Donnet.