Streda 20. septembra. Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Prima banka rástla v 1. polroku v objeme úverov domácnostiam o 19 %

17.07.2017 | 12:36 0 Komentárov

Objem retailových úverov dosiahol 1,321 mld. eur, vklady obyvateľstva medziročne vzrástli o takmer desať percent na celkový objem 1,363 mld. eur. Čistý zisk Prima banky dosiahol ku koncu júna 6,8 mil. eur. Banka aj naďalej pokračovala v rozširovaní svojej pobočkovej siete.

Prvá polovica tohto roka bola pre Prima banku z biznisového pohľadu opäť úspešná a to aj napriek ešte náročnejším trhovým podmienkam. Banka potvrdila svoj dynamický rast a to vo všetkých kľúčových oblastiach svojho biznisu. Rast banky ťahali najmä retailové úvery, v ktorých Prima banka dlhodobo potvrdzuje svoju silnú pozíciu na trhu. Celkový objem hypoték v medziročnom porovnaní vrástol o viac ako 20 percent na 1,170 mld. eur. Spotrebné úvery vzrástli za 1. polrok medziročne o 11 percent na 140 mil. eur. Celkové retailové úvery banka medziročne zvýšila o 19 percent na 1,321 mld. eur.

Prima banky má dnes 113 pobočiek a 236 bankomatov. Po Slovenskej sporiteľni a VÚB banke je tak bankou s treťou najväčšou pobočkovou sieťou, pričom v súčasnosti má už o 4 pobočky viac, ako Tatra banka a ČSOB, ktoré pokračovali v zatváraní pobočiek.

Dňa 1. augustu dôjde ku zlúčeniu Sberbank Slovensko s Prima bankou, pričom nástupníckou spoločnosťou sa stane Prima banka. Klienti Sberbank budú môcť aj po právnom zlúčení využívať svoje produkty a služby tak, ako doteraz (zachované ostanú ich pôvodné čísla účtov, platobné karty, elektronické bankovníctvo a ďalšie) a postupne navyše získajú prístup k atraktívnym produktom a službám Prima banky. K dispozícii budú mať aj výrazne širšiu pobočkovú a bankomatovú sieť.