Nedeľa 17. decembra. Meniny má Kornélia

Program zamestnaneckých akcií AXA

Investície 09.09.2009 | 09:41 0 Komentárov

Jedna z najväčších finančných skupín, AXA Group, aj tento rok ponúka svojim zamestnancom akcie za zvýhodnenú cenu. Viac ako 100 tisíc zamestnancov v 40 krajinách sveta, vrátane Slovenska, môže v rámci Akciového plánu 2009 získať 65 miliónov nových akcií skupiny. Základný kapitál môže byť zvýšený až o 150 miliónov eur.

„Zamestnanecké akcie sú predovšetkým benefitom pre našich zamestnancov, ktorí ich môžu získať za zvýhodnenú cenu. Napríklad v minulom roku upísali akcie za 460 miliónov eur,“ uviedol Henri de Castries, predseda predstavenstva AXA Group. „Zároveň sa tak zvyšuje aj pocit súdržnosti zamestnancov so skupinou a ich záujem na dobrých hospodárskych výsledkoch. To následne prispieva aj ku kvalite služieb, ktoré poskytujeme našim zákazníkom.“

Nominálne zvýšenie kapitálu až o 150 miliónov eur schválilo valné zhromaždenie AXA Group v apríli tohto roka. Zamestnanci si môžu rezervovať nové akcie v prvej polovici septembra, upisovacie obdobie prebehne podľa predpokladu začiatkom novembra. V rámci programu Shareplan 2009 budú mať možnosť využívať dva programy: klasický plán a tzv. plán s pákovým efektom. V oboch prípadoch môžu získať akcie za zvýhodnenú cenu zodpovedajúcu 80 % z referenčnej ceny. Referenčná cena bude určená na základe priemerných cien akcií skupiny AXA na parížskej burze počas 20 dní pred rozhodnutím predstavenstva o spustení upisovania.

Ponuku zvýhodneného upisovania akcií môže využiť viac ako 100 tisíc zamestnancov skupiny AXA v 40 krajinách sveta. Rovnakú možnosť majú aj niektorí bývalí zamestnanci, ktorí odišli do dôchodku. Akciový plán 2009 nadväzuje na úspešné programy z predošlých ročníkov. V roku 2008 bolo upísaných 24 miliónov akcií za približne 460 miliónov eur. Po jeho ukončení vlastnili zamestnanci skupiny AXA približne 5,84 % akciového kapitálu a 6,42 % hlasovacích práv.

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zvereňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.