Sobota 22. február. Meniny má Etela

Saxo Bank a Geely Holding Group založili spoločný podnik na čínskom trhu

BankyInvestície 18.12.2019 | 10:39 0 Komentárov

Saxo Bank a holdingová skupina Geely oznámili založenie nového spoločného podniku. Pôjde o technologickú spoločnosť, ktorá bude dodávať finančné a regulatórne riešenia pre finančné inštitúcie, banky a fintech spoločnosti v Číne.

Tak Saxo Bank, ako aj Geely, budú mať v spoločnom podniku 50 percentný podiel.

Nový podnik bude využívať dve desaťročia skúseností Saxo Bank pri budovaní a prevádzkovaní technologickej investičnej platformy a digitálnych služieb pre klientov po celom svete. Z pohľadu technológii bude spoločný podnik využívať technológie ako cloud, big data a umelú inteligenciu.

Čínski klienti získajú prístup k riešeniam v oblasti investícií a obchodovania na finančnom trhu, správy aktív, riadenia rizík a robo-advisory. Spoločnosť Geely poskytne spoločnosti podporu najmä v oblasti lokálneho know-how.

Spoločným podnikom sa Saxo Bank snaží využiť príležitosti, ktoré čínsky, otvárajúci sa, finančný trh ponúka. Svoje technológie a skúsenosti využije napríklad pri rozvoji investičnej platformy, ktorá bude vyhovovať požiadavkám čínskeho trhu. Saxo Bank tým posilňuje svoju prítomnosť na čínskom trhu, čo je súčasťou dlhodobej stratégie koncernu.

CEO a zakladateľ Saxo Bank Kim Fournais komentuje: „Založenie technologického spoločného podniku je pre skupinu Saxo dôležitým míľnikom ponúkajúcim množstvo obchodných príležitostí. Som veľmi rád, že posilňujeme našu prítomnosť na tomto trhu spolu s Geely. Našim dlhodobým cieľom je rozvíjať naše podnikanie v Číne budovaním win-win partnerstiev s využitím našich technologických riešení. Je to veľmi dôležitý prvý krok. Aj naďalej budeme využívať príležitosti, aby sme mohli na čínskom trhu poskytovať transparentný, efektívny a bezpečný prístup ku globálnym finančným trhom.

Výkonný viceprezident a CFO spoločnosti Geely Holding Group, Daniel Donghui Li, hovorí: „Sme veľmi radi, že môže prehĺbiť našu spoluprácu so Saxo Bank a poskytnúť globálne overené finančné technológie na čínskom trhu. Sme presvedčení, že so skúsenosťami Saxo Bank na globálnej úrovni a bohatým lokálnym know-how Geely, bude spoločný podnik úspešný v oblastiach ako finančné investície, obchodovanie a poradenstvo.“

Geely Holding Group je od septembra minulého roku akcionárom Saxo Bank. Holding podporuje banku pri využívaní jej silných stránok v oblasti fintech.