Piatok 25. mája. Meniny má Urban

Saxo Bank ide do cloudu

Investície 24.04.2018 | 16:21 0 Komentárov

(REDMOND, Washington a COPENHAGEN, Dánsko – 24. apríla 2018) – Spoločnosť Microsoft a Saxo Bank dnes oznámili svoje strategické partnerstvo s cieľom migrovať všetky technologické služby Saxo Bank na Microsoft Cloud. Spoločnosť Saxo Bank sa tak rozhodla prevádzkovať svoju digitálnu bankovú platformu prostredníctvom cloudu od spoločnosti Microsoft.

Finančné služby sa celosvetovo nachádzajú v procese transformácie. Pre spoločnosti, ktoré ich poskytujú, je kľúčové, aby poňali integráciu svojich dát s cloudovými službami ako strategickú výzvu. Len tak sa dajú zabezpečiť stále vyššie požiadavky na bezpečnosť, súkromie a na reguláciu. Vďaka partnerstvu so spoločnosťou Microsoft sa chce Saxo Bank stať lídrom v oblasti cloudových riešení vo finančnom sektore.

Saxo Bank týmto krokom zároveň potvrdzuje svoje popredné postavenie v oblasti fintech. Zameriava sa na multi-asset obchodovanie a investovanie. Svoje služby, a prístup na svetové kapitálové trhy, poskytuje klientom vo viac ako 170 krajinách sveta s centrálou v dánskej Kodani. Saxo Bank poskytuje „bankovanie-ako-službu“, čo umožňuje iným bankám a brokerom využívať jej technológie a prístup na svetové kapitálové trhy. Saxo Bank očakáva nárast počtu a intenzity obchodných partnerstiev. Rozhodla sa preto využiť Microsoft Cloud na zabezpečenie rozšíriteľnosti, flexibility a bezpečnosti svojej digitálnej infraštruktúry.

„Budúcnosť finančných služieb je založená na vzdialenom cloudovom riešení a vďaka partnerstvu so spoločnosťou Microsoft sa stávame súčasťou formovania tejto budúcnosti. Saxo Bank bola fintech spoločnosťou už dávno predtým, ako bol tento termín vôbec vymyslený. Preto je prirodzeným krokom stáť aj pri zrode cloudových služieb v bankovníctve. Využitím technológie Microsoft Cloud budeme schopní venovať viac času vývoju technológií a naopak menej času budeme musieť venovať ich prevádzke. Umožní nám to zostať na čele trendu klientsky orientovanej digitalizácie, čo podporí naše ambiciózne plány rastu,“ uviedol zakladateľ a generálny riaditeľ Saxo Bank, Kim Fournais.

Dôveryhodná obchodná platforma je pre poskytovanie finančných služieb prostredníctvom cloudu kľúčovým predpokladom. Spoločnosti ako Saxo Bank tento posun umožní udržať si svoju čelnú pozíciu vo finančných technológiách a zároveň tak náskok pred konkurenciou.

“Sme veľmi radi, že môžeme spolu so Saxo Bank spoluvytvárať budúcnosť sveta finančných investícií a finančného obchodovania na našej cloudovej platforme. Saxo Bank je lídrom v oblasti fintech a našim partnerstvom mu umožníme bezpečný prenos a spracovanie údajov klientov s cieľom poskytovať lepšie služby,” povedala Judson Althoff, výkonná viceprezidentka divízie Worldwide Commercial Business spoločnosti Microsoft.

“Sme hrdí na to, že spolu s Microsoftom môžeme prekonať ďalší míľnik v našom vývoji a že budeme môcť spolu zabezpečiť napĺňanie vysokých regulatórnych štandardov definujúcich finančné odvetvie. V našich počiatkoch sme videli príležitosť vo využití internetu a digitálnych služieb. To nás odlíšilo od konkurencie. Keď sme v roku 1998 uviedli na trh našu prvú online platformu, stavili sme na prostredie Microsoftu. Cloudové riešenia od tejto spoločnosti sú preto dnes, pri ďalšom rozvoji našich služieb, pre nás tým najprirodzenejším rozhodnutím,” približuje Kim Fournais, zakladateľ a CEO Saxo Bank.

Saxo Bank dnes celosvetovo podporuje viac ako 120 White Label partnerstiev. Prostredníctvom jedinečnej investičnej a obchodnej technológie poskytuje spoločnosť prístup k viac ako 35 tisícom finančných nástrojov z rôznych tried aktív.