Pondelok 18. decembra. Meniny má Sláva

Saxo Bank: Kúp, predaj, podrž…

Investície 25.01.2010 | 13:26 0 Komentárov

Aktuálne prognózy Saxo Bank k dennému vývoju na akciových a menových trhoch.

Akcie boli minulý piatok pri obchodovaní v USA silne zasiahnuté, nastal prepad. Trend úpadku zasiahol aj ropu a jej cenu. Aký je dnešný výhľad pre komoditný a akciový trh a čo bude na ich vývoj vplývať?

• Veľmi rušný týždeň bude zahájený Predajom existujúcich nehnuteľností (Existing Home Sales), kde existuje konsenzus o veľkom medzimesačnom poklese kvôli neistote vzťahujúcej sa ku predĺženiu daňového kreditu pre kupujúce nehnuteľnosti. Domnievame sa, že toto predĺženie predaje nehnuteľností na niekoľko mesiacov ovplyvní.
  • Akcie spadli približne o 2 % a klesajúci trend pokračoval aj cez noc v Ázii. To je dôvod nižšieho otvorenia v Európe. Sme opatrne optimistickí a odporúčame nákupy pri poklesoch až sa vytvoria otváracie úrovne.
  • Spoločnosť Ericsson dnes oznámila výsledky na SEK 324 miliónov vs. SEK 2,5 miliardy. Spoločnosť sa dostala do problémov   zrejme preto, že  jej manažment zameral stratégiu na nižšie ceny namiesto  toho, aby sa sústredila na zákaznícke riešenia.
  • Na EURUSD máme dnes mierne pozitívny výhľad. Odporúčame nákup pri zlome nad 1,4185 pre pohyb na 1,4235. Stop pod 1,4110.

Cena ropy sa prepadla až k 74 USD/barel. Čo zasahuje do vývoja ropy a ako bude vyzerať jej dnešná cena?

• Ropa sa momentálne obchoduje blízko svojho 1-mesačného minima, čo sa javí ako dôležitá hranica. Dôvodom sú slabé hospodárske výsledky amerických firiem a taktiež kroky čínskej vlády zamerané na reguláciu čínskych bánk. Celkovo sa do kapitálových trhov premieta momentálny odklon investorov od rizika.
  • V dôsledku týchto javov dnes ropu vidíme medzi 74 až 75,2 USD/barel.

Čo dnes očakávame od trhu so zlatom?

• Po minulotýždňovej konsolidácii cien komodít sa zlato usadilo nad úrovňou 1 082 a zatiaľ nepokorilo minima z decembra minulého roku. V tejto fáze zlato opäť kopíruje trend USD, od ktorého bude závisieť ďalší vývoj cien drahých kovov.
  • Dnes očakávame obchodné pásmo medzi 1 083 až 1 115 s tým, že ak by sa podarilo prelomiť minulotýždňové dno, tak očakávame ďalší výpredaj.

Karol Piovarcsy, Saxo Bank Praha

Tento text je tlačová správa. Investujeme.sk zverejňuje komerčné oznamy a tlačové vyhlásenia v dodanom znení a nezodpovedá za ich obsah.