Nedeľa 22. septembra. Meniny má Móric

Saxo Bank oznámila finančné výsledky

Investície 27.02.2019 | 20:25 0 Komentárov

Skupina Saxo Bank dosiahla v minulom roku čistý zisk vo výške 955,8 miliónov DKK (128,09 mil. EUR), čo je rekordný výsledok skupiny predstavujúci medziročný nárast o 138 percent.

Kolaterálne vklady klientov naďalej rástli na 112,6 mld. DKK (16,43 mld. EUR). Prevádzkové príjmy skupiny predstavovali 2,8 mld. DKK (375,3 mil. EUR), čo predstavuje pokles o osem percent. Súčasne rekordne vzrástol počet nových súkromných a inštitucionálnych klientov.

Skupina Saxo Bank naďalej posilňuje svoju kapitálovú pozíciu s celkovým kapitálovým zabezpečením vo výške 35 percent na konci roka 2018, čím si v porovnaní s 22,7 percentom z predchádzajúceho roka udržiava bezpečnú rezervu.

Prehľad kľúčových údajov roku 2018/2017:

• Prevádzkové výnosy: 2,8 mld. DKK/3,0 mld. DKK
  • EBITDA: 1 408 mil. DKK/931,6 mil. DKK
  • Čistý zisk: 955,8 mil. DKK/401,1 mil. DKK
  • Kolaterálne vklady klientov: 112,6 mld. DKK/103,6 mld. DKK
  • Celkový kapitál: 5,6 mld. DKK/4,6 mld. DKK

Generálny riaditeľ a zakladateľ Saxo Bank Kim Fournais k výsledkom povedal:

• „Rok 2018 bol pre Saxo Bank zásadný. Sme veľmi hrdí, že sme mohli privítať nových akcionárov Geely Holding Group a Sampo plc, ktorí prinášajú pevné základy a vedenie potrebné pre naše dlhodobé plány. Predstavili sme celý rad nových produktov, platforiem, služieb a lepších cien pre našich klientov, najmä dve nové platformy SaxoTraderPRO a SaxoInvestor. To všetko nám umožňuje poskytovať našim klientom špičkové služby, čo viedlo k 67 percentnému nárastu počtu nových individuálnych klientov.“
  • „Vďaka silnejšej kapitálovej základni máme pevnú pozíciu pre plánovanú akvizíciu spoločnosti BinckBank. Táto spoločnosť sa so Saxo Bank navzájom vhodne dopĺňa a vďaka tejto kombinácii môže vzniknúť skvelá ponuka pre všetkých. Klienti získajú lepšie produkty, ceny, platformy a služby, zamestnanci budú mať väčšiu príležitosť ku kariérnemu rastu v rámci veľkej medzinárodnej organizácie, a navyše tým získame potrebný rozsah.“
  • „V roku 2018 vykonala Saxo Bank posledné kroky k zoštíhleniu biznisu a zameraniu sa na kľúčové oblasti obchodovania a investícií. V rámci tejto stratégie sme v roku 2018 úspešne dokončili predaj Saxo Privatbank, plne licencovanej maloobchodnej banky s pobočkami po celom Dánsku a Saxo Payments, poskytovateľa infraštruktúry pre medzinárodné online platby. V súlade so stratégiou Saxo Bank budú obe spoločnosti naďalej používať technológie a investičnú štruktúru Saxo Bank ako firemní klienti.“

Dňa 17. decembra minulého roka oznámili Saxo Bank a BinckBank dohodu o odporúčanej hotovostnej ponuke za všetky akcie BinckBank. Obe spoločnosti predpokladajú, že po nevyhnutných schváleniach regulačných úradov a akcionárov dôjde k uzavretiu ponuky v treťom štvrťroku roku 2019.

Na výročnom valnom zhromaždení bol do audítorského výboru vymenovaný Lars Andreasen. Ten počas svojej viac ako dvadsaťročnej kariéry pracoval v rade vedúcich pozícií v Danske Bank a je skúseným manažérom vo finančnom sektore. Má titul Master of Sience (MSc) v odbore Business Administration a Auditing a je autorizovaným účtovníkom v Dánsku.

Tagy Saxo Bank