Utorok 20. novembra. Meniny má Félix

Saxo Bank poskytne obchodnú platformu pre fínskych klientov

Investície 26.10.2018 | 16:45 0 Komentárov

Spoločnosť Mandatum Life uvedie v prvej polovici budúceho roka na trh novú online obchodnú platformu založenú na riešení skupiny Saxo Bank. Sprístupní to fínskym klientom Mandatum rozsiahly svet globálnych finančných investícií.

Rozsah finančných inštrumentov bude skutočne významný. Pôjde o viac ako 35 tisíc rôznych nástrojov od akcií, cez ETF, meny a komodity.

„Na tomto trhu vidíme veľký potenciál, pretože Fínsko v oblasti investícií zaostáva za ostatnými severskými krajinami. Mandatum Life chce preto poskytnúť tamojším investorom viac alternatív. Globálna dimenzia obchodnej služby im otvorí nové možnosti diverzifikácie,“ hovorí CEO spoločnosti Mandatum Life Petri Niemisvirta. „Našou úlohou je robiť Fínov bohatších. Ide teda o ďalší krok v napĺňaní našej stratégie,“ dodáva.

„Klienti si môžu vybrať zo škály investičných a obchodných aplikácií, takže riešenia budú zaujímavé pre všetky typy investorov s rôznym stupňom skúseností a rôznou veľkosťou investičného majetku,“ konštatuje viceprezident Obchodného a výkonného oddelenia Mandatum Life, Niklas Odenwall.

Saxo Bank poskytla spoločnosti Mandatum Trader plnohodnotné technické riešenie. Saxo Bank je dánskou fintech firmou, ktorá poskytuje prístup na kapitálové trhy drobným investorom, ako aj korporátnym klientom. Jej investičnú platformu tak ako svoju základnú investičnú infraštruktúru využíva viac ako 120 finančných inštitúcií po celom svete.

Kim Fournais, CEO a zakladateľ Saxo Bank hovorí: „Sme hrdí na to, že môžeme byť partnerom spoločnosti Mandatum Life a podporiť tak ich misiu poskytovať fínskym investorom globálne investičné príležitosti. Saxo Bank sa vždy snažilo demokratizovať finančné investície a obchodovanie na finančných trhoch ponukou tých najlepších nástrojov a investičných príležitostí. Fínski zákazníci Mandatum Life tak dostanú príležitosť budovať svoje portfóliá naprieč triedami aktív a rôznymi geografickými oblasťami“.

Pri obsluhe klientov bude Mandatum Life zodpovedné za ich prihlásenie do systému a Saxo Bank za obchodné služby, a technické zázemie platformy.

O Mandatum Life:

Spoločnosť Mandatum Life je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov finančných služieb vo Fínsku. Patrí do skupiny Sampo Group a poskytuje širokú škálu služieb vrátene správy finančného majetku, investícií, sporenia a poistenia.

Celá skupina Mandatum Life Insurance Company Ltd pôsobí na trhoch škandinávskych a pobaltských krajín, kde dovedna obsluhuje zhruba 250 tisíc individuálnych a 25 tisíc korporátnych zákazníkov.